Consultare publica online pentru revizuirea Planului de actiune SUERD

phpThumb_generated_thumbnailjpg-5.jpg

Președinția și Secretariatul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) au lansat consultarea publică online, prin intermediul site-ului SUERD și al rețelelor sociale, pentru a implica reprezentanții societății civile și publicul larg în actualizarea acțiunilor și proiectelor cu impact strategic pentru Regiunea Dunării.

Planul de acțiune al SUERD este în proces de revizuire, în contextul pregătirii pentru noua perioadă de programare. În prezent, toți actorii SUERD (coordonatorii naționali, coordonatorii de arii prioritare și grupurile de coordonare, părțile interesate și experții din țările Regiunii Dunării, împreună cu direcțiile generale ale Comisiei Europene) sunt implicați în elaborarea contribuțiilor pentru noul Plan de acțiune al SUERD.

Până la sfârșitul lunii mai 2019 se va finaliza prima versiune a noului Plan de acțiune. În iunie 2019, la cea de-a 8-a ediție a Forumului Anual al SUERD, care va avea loc la București, Președinția română a SUERD va oferi spațiu pentru consultări și pentru un schimb mai larg de idei între părțile interesate și societatea civilă. Pe baza contribuțiilor tuturor actorilor strategiei, Comisia Europeană va utiliza propunerea consolidată de elaborare a noului Plan de acțiune, care va fi aprobat de miniștrii Regiunii Dunării, în octombrie 2019.

Întrucât SUERD este un proces care funcționează pe principiul “de jos în sus”, societatea civilă din macroregiunea Dunării are posibilitatea să prezinte propuneri pentru noul Plan de Acțiune. Cei care doresc să participe la revizuirea SUERD sunt invitați să-și prezinte ideile despre proiecte noi și acțiuni strategice și să aducă o contribuție valoroasă pentru Strategie. Pot participa la consultări toate persoanele interesate și organizațiile societății civile. Contribuțiile pot adăuga teme noi, relevante, sau pot recomanda îmbunătățirea abordărilor existente.

Pentru a facilita transmiterea contribuțiilor, a fost elaborat un chestionar care trebuie completat înainte de 20 mai 2019. Autorii propunerilor sunt invitați să adauge și adresa de e-mail, ca să fie invitați la consultările publice care vor avea loc pe 27 iunie 2019 la București și să fie informați despre rezultatele consultărilor. Limba de lucru a SUERD este limba engleză, de aceea chestionarul este formulat în această limbă și necesită răspunsuri tot în engleză.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.