Consultare publică, POCU: Ghidul „Facilitarea ocupării șomerilor pe piața muncii prin stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă”

Programul-de-migratie-a-șomerilor.-Nord-Vestul-se-dezvolta-cu-forta-de-munca-si-someri-din-Nord-Est.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman lansează în consultare publică ghidul „Facilitarea ocupării șomerilor pe piața muncii prin stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă”.

Observațiile și propunerile privind îmbunatățirea acestui document pot fi transmise la adresa [email protected] până la data de 27 septembrie 2020.

Despre program

Obiectivul tematic: promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă și sprijinirea mobilității forței de muncă.

Obiectivul specific 1: Creșterea ocupării șomerilor și a persoanelor inactive, cu accent pe şomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor cu nivel redus de educație
Obiectivul specific 2: Creșterea ocupării cetățenilor români aparținând minorităţii roma
Obiectivul specific 3: Creșterea ocupării persoanelor din mediul rural, în special cele din agricultura de subzistență și semi-subzistență

Tipuri de solicitanți / parteneri eligibili

SPO, respectiv Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Grup țintă

În cadrul prezentului apel de proiecte, grupul țintă esteformat din:
 Șomeri şi persoane inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanele cu dizabilități, persoanele cu nivel redus de educație;
 Cetățeni români aparținând minorității roma;
 Persoanele din mediul ruralîn special cele din agricultura de subzistență și semi-subzistență;
 Șomeri în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor, în perioada stării de urgență decretate prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, prelungită prin Decretul nr. 240/2020, sau a stării de alertă instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru prezentul apel de proiecte, alocareadedicată atât regiunilor mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia)cat și regiunii dezvoltate București- Ilfov estede 93.000.000,00 euro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.