Consultare publica privind fondurile UE pentru coeziune

ghid-program.jpg

Comisia europeana a deschis la 10 ianuarie 2018 o consultare publica privind viitorul politicii de coeziune dupa anul 2020. Consultarea de fata face parte dintr-un amplu proces al Comisiei europene de a prezenta in 2018 propuneri concrete, valide si cu impact asupra cetatenilor privind urmatoarea generatie de programe financiare pentru perioada post 2020.

Status: Inactiv
Depunere: 8 martie 2018
Buget:

Obiectivul consultarii

In 2018, Comisia va prezenta propuneri ample pentru urmatoarea generatie de programe financiare – cadrul financiar multianual post-2020, adica bugetul pe termen lung al UE. Propunerile Comisiei vor fi concepute in asa fel incât sa-i permita Uniunii Europene sa obtina rezultate in domeniile care conteaza cel mai mult, respectiv domeniile in care actiunile sale pot fi mai eficiente decât actiunile izolate ale statelor membre. in acest sens, este necesara o evaluare atenta a aspectelor care au functionat bine in trecut, dar si a celor care ar putea fi imbunatatite in viitor. Consultarea de fata face parte din acest proces. Obiectivul sau este de a colecta opiniile tuturor partilor cu privire la modul in care putem valorifica la maximum fiecare euro din bugetul UE.

Au fost lansate consultari similare in contextul evaluarilor programelor financiare curente din diferite domenii de actiune. Se analizeaza atât performantele actuale, cât si provocarile viitoare. Opiniile exprimate de partile interesate in cadrul acestor consultari vor fi integrate in procesul de reflectie privind viitorul cadru financiar multianual.

in paralel cu aceasta consultare, Comisia lanseaza alte consultari publice despre intreg spectrul de fonduri UE viitoare in domeniile: coeziune; investitii, cercetare si inovare, IMM-uri si piata unica; migratie; securitate; infrastructuri strategice: valori si mobilitate.

Grup tinta

Toti cetatenii si toate partile interesate de politica de coeziune si viitorul acesteia, inclusiv beneficiarii programelor si fondurilor europene (autoritati nationale, regionale si locale, organisme interguvernamentale si neguvernamentale, institutii academice, reprezentanti ai societatii civile, intreprinderi, etc.).

Rezultatele consultarii

Comisia va prezenta un rezumat al raspunsurilor dupa incheierea perioadei de consultare. Raspunsurile dumneavoastra vor fi luate in considerare la elaborarea propunerilor ample privind cadrul financiar multianual post-2020 si urmatoarea generatie de programe financiare.

Data de depunere

Data limita pentru completarea chestionarului: 8 martie 2018.

Contact pentru detalii si nelamuriri: Directia Generala „Politica regionala si urbana”, Comisia Europeana, [email protected] ec.europa.eu

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Document de reflectie

Chestionar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.