Contract de 11 milioane euro pentru modernizarea iluminatului public din municipiul Bacau

necula-bacau-berd-300x201.jpg

Primarul municipiului Bacau, Cosmin Necula, a semnat, pe 30 octombrie, cu oficiali ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), un contract in valoare de 11 milioane de euro pentru modernizarea iluminatului public din oras. Edilul a precizat, pe pagina sa de socializare, ca investitia prevede montarea a 9.000 de corpuri de iluminat cu tehnologie inteligenta LED, dar si modernizarea a 40 de kilometri de infrastructura de electricitate ce deserveste iluminatul stradal pe 60 de strazi.

Perioada de selectie a societatii care va executa lucrarile este de aproximativ 6 luni, a mai spus primarul Cosmin Necula, urmând ca procedura sa se realizeze dupa regulile BERD. Lucrarea propriu-zisa va fi executata in 18 luni, in conformitate cu termenul estimat in documentatia tehnica a proiectului.

Primarul municipiului Bacau a mai precizat ca modernizarea iluminatului stradal va conduce la cresterea sigurantei publice si la injumatatirea consumului de energie electrica pentru functionarea orasului. Totodata, emisiile de dioxid de carbon generate in functionarea sistemului de iluminat vor scadea cu 50 la suta.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.