Contract de finantare de peste 140 milioane de lei, semnat de CJ Mures cu ADR Centru, pentru reabiltarea infrastructurii rutiere

infrastructura.jpg

Directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru, Simion Cretu, si presedintele Consiliului Judetean Mures, Peter Ferenc, au semnat, pe 29 ianuarie, contractul de finantare pentru proiectul “Modernizarea drumurilor judetene DJ151B si DJ142, Ungheni (DN15) – Mica – Tarnaveni (DN14A)“, in valoare totala de peste 140 milioane de lei.

“Este vorba de un tronson de drum care insumeaza 24,09 kilometri, a carui reabilitare costa peste 140,7 milioane de lei. Chiar daca au fost mici probleme la depunerea proiectului, in ultimele zile am reusit sa il depunem, a fost declarat eligibil si am putut sa semnam (…) Acest tronson este foarte important pentru judetul Mures, acest tronson, cu foarte multe probleme, este de o importanta deosebita, deoarece face legatura intre municipiul Tarnaveni si orasul Ungheni, apoi cu infrastructura de autostrazi care va trece prin judetul Mures”, a declarat Peter Ferenc, presedintele CJ Mures.

Prin intermediul DJ151B si DJ142 se va asigura conexiunea cu coridorul Turda-Targu Mures al autostrazii Transilvania si conectivitate indirecta cu coridorul Timisoara-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta.

Potrivit presedintelui CJ Mures, in strategia de infrastructura a judetului, acest tronson de drum se afla pe primul loc, insa mai sunt si alte drumuri care urmeaza sa fie reabilitate din fonduri europene si fonduri proprii.

“Sigur ca nu rezolvam cu aceasta toate necesitatile. Mai avem, in parteneriat cu judetul Sibiu, si reabilitarea DJ Agnita-Sighisoara, contractul de finantare va fi semnat in perioada urmatoare. in plus, avem mai multe proiecte de reabilitare, din fonduri proprii”, a precizat Peter Ferenc.

Directorul ADR Centru, Simion Cretu, a prezentat elemente din Master-Planul de Transport al Romaniei, care au o influenta asupra infrastructurii judetelor din Regiunea Centru – Brasov, Sibiu, Alba, Mures, Harghita si Covasna – incepand cu Coridorul IV Paneuropean, Brasov-Comarnic, drum de patru benzi intre Sibiu si Brasov, un alt drum trans-regional Targu Secuiesc-Bacau, Autostrada A10 Sebes-Turda, Autostrada A3 Turda-Targu Mures, plus centura Targu Mures – aflata in licitatie, Autostrada A 8 Targu Mures-Gheorgheni- Iasi-Republica Moldova. La acestea se adauga si infrastructura feroviara, care include si coridorul paneuropean, Predeal-Brasov-Sighisoara-Teius, dar si Aeroportul Sibiu, Aeroportul Targu Mures, aflat in reabilitare, si Aeroportul din Brasov, aflat in constructie.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.