Satu Mare: Sistem de aparare impotriva grindinei, selectat pentru finantare din fonduri europene

658x0_grindina.jpg

Proiectul unui sistem de aparare impotriva grindinei intocmit de catre Consiliul Judetean Satu Mare a fost selectat pentru finantare din fonduri europene, urmand sa fie semnat contractul, a anuntat presedintele institutiei, Pataki Csaba.

Proiectul prevede realizarea unui sistem transfrontalier de aparare in judetele Satu Mare si Szabolcs Szatmar Bereg din Ungaria. In judetul Satu Mare vor fi montate 40 de tunuri care vor imprastia in aer particule de iodura de argint in cazul avertizarilor pentru grindina. Valoarea totala a proiectului este de aproape 2 milioane euro, din care partii romane ii va reveni circa 1,3 milioane euro.

Consilierii judeteni s-au intrunit in sedinta extraordinara si au aprobat modificarile la buget solicitate de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Vest, astfel incat sa poata fi semnat contractul de finantare.

“A fost selectat proiectul. Finantarea judetului este de 17.343,11 euro, era o diferenta de 8,63 euro, acest lucru trebuie indreptat prin aceasta hotarare de consiliu. Din cauza aceasta a fost urgenta, sa putem semna contractul de finantare pentru acest sistem de aparare impotriva grindinei“, a declarat Pataki.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.