Contract de finantare pentru managementul deseurilor in judetul Maramures, semnat de ministrul delegat Rovana Plumb

slide_management_deseuri.jpg

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb a semnat, vineri 28 aprilie a.c.,, contractul de finantare in valoare totala eligibila de 28 milioane euro, pentru faza a doua a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Maramures”.

Proiectul, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020, vizeaza continuarea lucrarilor incepute prin POS Mediu 2007 – 2013.

Finalizarea investitiilor va conduce la dezvoltarea infrastructurii in judetul Maramures, care inseamna inclusiv inchiderea depozitelor neconforme – lucru pe care tara noastra si l-a asumat prin Tratatul de Aderare in domeniul managementului deseurilor.

Concomitent cu deschiderea unui depozit de deseuri conform normelor europene, vor fi inchise sau reabilitate 6 depozite de deseuri neconforme din judet, vor fi construite 4 statii de transfer si doua de sortare dar si doua centre de colectare deseuri voluminoase.

„Printr-un astfel de proiect sprijinim comunitatile locale sa aiba acces la servicii integrate de management al deseurilor la standarde europene. Sustinerea acestui tip de investitii ajuta România sa-si indeplineasca obligatiile asumate privind gestionarea corecta a deseurilor”, a afirmat ministrul delegat Rovana Plumb.

Sursa: mdrap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.