Contract de peste 24 milioane de lei cu fonduri UE, pentru modernizarea retelelor de apa din judetul Maramures

bani.jpg

Reprezentantii societatii comerciale Vital Baia Mare, principalul distribuitor de apa din judetul Maramures, entitate aflata in subordinea municipalitatii au semnat, pe 14 februarie, contractul de servicii privind proiectul “Asistenta tehnica pentru pregatirea Aplicatiei de finantare si a documentatiei de atribuire” in valoare de 24.614.980 lei (fara TVA) atribuit prin licitatie publica firmei Eptisa România SRL.

Investitia face parte din “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apa si uzata din judetul Maramures, in perioada 2014 – 2020‘.

Contractul a fost adjudecat de asocierea SC Eptisa Romania SRL si Eptisa Servicios de Ingineria SL prin licitatie deschisa, online. Scopul proiectului il reprezinta continuarea strategiei judetene pentru dezvoltarea sectorului de apa si apa uzata, in vederea indeplinirii obligatiilor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana.

Contractul dintre cele doua parti prevede furnizarea de servicii specializate in proiectare, management de proiect si supervizare a lucrarilor, pe toata durata de implementare a proiectului. Contractul de asistenta este structurat in doua etape majore: pregatirea proiectului si implementarea acestuia.

Intr-o conferinta de presa in care a fost anuntata investitia, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a precizat ca investitia e dubla ca valoare, raportat la alte asemenea investitii din fonduri UE pentru modernizarea retelei de apa.

“Intram intr-o finantare aproape dubla fata de ce a avut judetul Maramures in perioada 2007-2013. O finantare de 180 milioane de euro, este cea mai importanta finantare cu caracter european din judetul Maramures. Pentru a putea face acest proiect, primul pas, si cel mai important, este contractul pentru consultanta si supervizare – consultanta, insemnând inclusiv proiectarea retelelor”, a spus Catalin Chereches.

Acesta a mai mentionat ca cea mai mare problema intâmpinata la antecedenta investitie a fost procesul de proiectare. “Cea mai mare problema pe care a avut-o proiectul de dinainte a fost tocmai la proiectare(…) Cea mai mare vulnerabilitate a fost cea a proiectelor foarte prost facute. Depuse fiind, foarte greu au putut fi modificate”, a mentionat Catalin Chereches.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top