Contract pe bani europeni de la complexul Ciric, umflat fara licitatie pentru a doua oara

avocat2.jpg

Proiectul de amenajare a zonei de agrement Ciric, evaluat la peste 46 de milioane de lei, inghite bani publici dati fara licitatie. Un gard care inconjoara lacul de agrement Ciric majoreaza cu aproape 400.000 de lei valoarea contractului semnat in noiembrie 2010 cu firma Iasicon.

Sunt bani pentru zidul care inconjoara lacul. Din cauza precipitatiilor din primavara acestui an, zidul din pamant s-a prabusit si acum trebuie sa-l consolidam. Aceste lucrari nu erau incluse in contractul initial“, a spus Cosmin Coman, director in cadrul Primariei Iasi.

Banii au fost dati prin negociere directa cu firma Iasicon, care deja realizeaza lucrari in zona printr-un contract de executie atribuit in 2010. La acea data, criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, iar valoarea lucrarilor era estimata atunci la 32 de milioane de lei.

Majorarea cu 400.000 de lei vine dupa o alta aprobata la inceputul acestui an de peste 700.000 de lei. Practic, valoarea contractului a crescut cu cel putin 1,1 milioane de lei pana in prezent, iar sefii Primariei spun ca vor mai fi si altele.

Mai multe detalii: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.