Contracte de peste 15 milioane de euro nerambursabile semnate in Regiunea Centru

turist.jpg

turistSapte contracte de finantare nerambursabila aloca 15,25 milioane euro fonduri nerambursabile la nivelul Regiunii Centru pentru o pensiune turistica, doua centre sociale, un teren de golf, un muzeu, dar si pentru modernizarea transportului public din orasul Brasov.

Contractele de finantare au fost semnate de catre Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, de catre directorul general al ADR Centru, Simion Cretu si de catre reprezentantii beneficiarilor.

Fondurile ce vor fi derulate prin ADR Centru sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional, alocat pentru dezvoltare celor sase judete de la nivelul Regiunii Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Peste 47 milioane lei fonduri nerambursabile sunt solicitate prin 2 proiecte de catre Primaria Municipiului Brasov pentru a fi investite in amenajarea a 5 statii capat de linie si 119 statii de calatori ale sistemului de transport in comun, pentru amplasarea de sisteme de supraveghere video si automate pentru bilete.

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale din Dumbrava Sibiului, intra  in lucrari de modernizare a infrastructurii de valorificare turistica a patrimoniului cultural, avand la dispozitie un buget de 2,91 milioane lei fonduri nerambursabile.

Cu un buget de aproape 2 milioane lei fonduri nerambursabile se va extinde si moderniza cladirea Kolping din Odorheiul Secuiesc, judetul Harghita.

Prin infiintarea acestui centru social rezidential celor 8 persoane tratate in prezent li se vor adauga alte 44 de persoane cu afectiuni incurabile care nu pot fi gazduite de alte institutii, pacienti din  Harghita, Covasna si Mures, care vor fi tratati, asistati si consiliati, incurajati sa iti mentina un stil de viata activ.

Un alt centru medico-social din Miercurea Nirajului, judetul Mures, are la dispozitie un buget de 2,33 milioane lei fonduri nerambursabile pentru lucrari de reabilitare si de dotare cu aparatura medicala pentru deservirea celor 24 de persoane varstnice ce vor fi ingrijite la finalul proiectului.

Doua proiecte localizate in judetul Sibiu, respectiv in Cisnadie si Cisnadioara, au solicitat un buget de peste 14 milioane lei fonduri nerambursabile pentru amenajarea unui teren de golf de peste 80 de hectare si ridicarea unei pensiuni turistice, proiecte prin care se vor crea 17 locuri de munca.

“Prin aceste contracte, avem in prezent peste 440 de milioane euro fonduri nerambursabile investite in cele sase judete din Regiunea Centru. Vedem in jurul nostru cum s-au modernizat strazile din orase si drumurile judetene, se vad localitatile care s-au infrumusetat si modernizat datorita fondurilor Regio investite. Avem, finantate din bugetul programului, spitale si ambulatorii de spitale, cabinete medicale, avem deja puse bazele infrastructurii de interventie in situatii de urgenta. S-au investit fonduri multe si in centre sociale si in unitati de invatamant. Firme mici,  centre de afaceri, pensiuni, hoteluri, parcuri, cetati, biserici si alte obiective turistice au primit milioane de euro pentru crearea unor structuri moderne, sigure pentru cetatenii nostri si pentru cei ce sunt in vizita. Vorbim de 380 proiecte de finantare nerambursabila prin care fiecare beneficiar, primarie, consiliu judetean, ONG, asociatie sau firma, contribuie la ridicarea Regiunii si la dezvoltarea noastra” a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

La nivelul Regiunii Centru prin Programul Operational Regional gestionat de ADR Centru, bugetul disponibil spre finantare nerambursabila este de 440 milioane euro.

Peste 1.100 de proiecte s-au depus la sediul ADR Centru si au solicitat finantare nerambursabila de peste 1,12 miliarde euro.

Un numar de 17 proiecte ce solicita aproape 40 milioane euro finantare nerambursabila, sunt in prezent in etapa de precontractare urmand a se semna contractele in perioada urmatoare.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.