Contracte de peste 22 milioane lei pentru reabilitare de blocuri cu fonduri UE, semnate de Primăria Timişoara

maxim-robu-aprilie-2018.jpg

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi Primăria Municipiului Timişoara au semnat, pe 9 aprilie, patru noi contracte de finanţare în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, pentru reabilitarea termică a unui lot de 15 blocuri, valoarea acestora ridicându-se la peste 22 milioane de lei (circa 4 milioane de euro).

Potrivit unui comunicat de presă al ADR Vest, cele 15 blocuri sunt din mai multe cartiere ale oraşului, beneficiarii reabilitărilor fiind peste nouă sute de familii care locuiesc în 917 apartamente. Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, şi primarul Nicolae Robu au remarcat că după reabilitare, beneficiarii vor avea facturi mai mici de plată pentru energia termică, concomitent cu reducerea emisiilor de bioxid de carbon, dar va fi îmbunătăţit şi aspectul urbanistic al municipiului.

Investiţiile includ izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare şi închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, reabilitarea termică a planşeelor peste subsol şi peste ultimul nivel sub pod sau terasă.

Până acum, Primăria Timişoara a semnat cu ADR Vest 12 contracte de finanţare pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice, în cadrul POR 2014-2020, proiecte care prevăd reabilitarea termică a unui număr de 49 de blocuri.

În urmă cu trei săptămâni, ADR Vest şi Primăria Municipiului Timişoara au semnat contractele de finanţare pentru alte trei noi proiecte de îmbunătăţire a eficienţei energetice în sectorul rezidenţial, beneficiare fiind nouă sute de familii din zece blocuri.

Valoarea respectivelor proiecte au depăşit 20 de milioane de lei şi prevăd reabilitarea termică a unui număr de zece blocuri de locuinţe în diferite zone ale oraşului.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020 au fost contractate până în prezent 420 de proiecte, în valoare totală de 540,73 milioane euro, cu o valoare a finanţării nerambursabile de 439 milioane euro, mai precizează sursa citată.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.