Contractele de achizitii private pentru utilajele si echipamentele finantate prin PNDR trebuie sa aiba termene clare de livrare catre beneficiari

calendar-orientativ1.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) recomanda beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) o atentie sporita la incheierea si semnarea contractelor cu furnizorii de echipamente, utilaje si masini agricole specializate.

“In urma semnalelor primite de la beneficiarii nostri am solicitat o analiza cu privire la problemele cu care se confrunta acestia in implementarea proiectelor si am identificat disfunctionalitati in ceea ce priveste livrarea de catre furnizori a echipamentelor, utilajelor si masinilor agricole finantate cu fonduri nerambursabile. Este motivul pentru care recomand ca beneficiarii PNDR sa acorde o atentie deosebita stipularii foarte clare in contract a unor termene si conditii de livrare a bunurilor. Este un mesaj foarte important pe care il transmit beneficiarilor nostri pentru ca livrarea cu intârziere a echipamentelor prelungeste implicit si termenul de implementare al proiectului, termen asumat de catre beneficiar prin contractul de finantare.” a declarat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Respectarea procedurilor de achizitii si mentionarea clara in contracte a termenelor de livrare a utilajelor agricole constituie factori importanti pentru implementarea corecta a proiectelor finantate prin PNDR.

Reamintim ca beneficiarii pot opta pentru procedura de achizitie prin utilizarea Bazei de Date cu preturi de referinta a AFIR. Aceasta functioneaza pe principiul cumpararii directe a echipamentului dorit, cu finantare din fonduri europene nerambursabile. in acest moment, in Baza de Date cu preturi de referinta sunt inscrise peste 34.000 de elemente.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.