Cooperativa agricola „Tara mea” si crescatorii de ovine au pus bazele unui parteneriat de colaborare

620ba7bb730e2fa7c5bcf4375653194e_XL.jpg

Vineri, 30 martie 2018, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a avut loc sedinta de lucru dintre reprezentantii Cooperativei agricole „tara mea” si reprezentantii organizatiilor semnificative din sectorul de ovine, la care au participat ministrul Agriculturii, Petre DAEA, impreuna cu secretarul de stat Daniel Botanoiu si directorul general al Agentiei Nationale de Zootehnie, Iacob Lelior.

Pornind de la ideea campaniei nationale de informare si promovare a consumului de carne de oaie, „Alege Oaia!”, cooperativa „Tara Mea” a venit in sprijinul crescatorilor de ovine cu propunerea unui parteneriat ce presupune facilitarea accesului pe piata marilor lanturi de magazine. Prin aceasta asociere, crescatorii de ovine vor avea mai multe avantaje, printre care accesul la piata de desfacere, consiliere in dezvoltarea capacitatii de productie, un pret corect pornind de la raft, etc.

In urma discutiilor, crescatorii de ovine si-au manifestat interesul fata de asocierea cu Cooperativa agricola „tara mea”, exprimandu-si disponibilitatea de a pune cat mai repede in aplicare cele discutate in cadrul intalnirii.

La intalnire, reprezentantii cooperativei ”tara mea” au expus caserole cu carne de oaie – pulpa de miel cu os, cotlet de miel, coaste de miel, muschiulet de miel, contrafile de miel- ce se vor regasi in cel mai scurt timp la raft. Prin aceasta asociere, MADR doreste crearea unui model de colaborare nationala, prin care consumatorul roman sa poata beneficia de produse de cea mai buna calitate, disponibile pe rafturile marilor lanturi de magazine.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.