Grupul de Producatori “Eco Miorita” se alatura MADR in demersul umanitar

ee16eacb2ab3f2b8582859b8cc34ab8e_XL.jpg

Duminica, 1 aprilie 2018, a avut loc in localitatea Vurpar, judetul Sibiu, Expozitia de ovine crescute ecologic cu vanzare – editia a VII-a, organizata de Grupul de Producatori din Regiunea Hartibaciului “ECO MIORITA”, Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu si Primaria Comunei Vurpar.

In cadrul expozitiei au fost puse la vanzare prin licitatie exemplare de ovine crescute in sistem ecologic si berbeci cu certificate de origine. La targ au fost prezenti atat vizitatori din localitate cat si din judetele vecine, care au putut achizitiona miei, produse traditionale si ecologice de pe Valea Hartibaciului.

Totodata, cu ocazia acestui eveniment, s-a amenajat o boxa speciala pentru ovinele donate fermierului Calin Naita din localitatea Sura Mica, judetul Sibiu. Reamintim ca acum doua saptamani, crescatorul de ovine a pierdut un efectiv de 100 de oi intr-un incendiu care a avut loc in gospodaria acestuia. La sugestia ministrului Petre Daea, Directia Agricola Sibiu si APIA Sibiu au venit in sprijinul pagubitului, deschizand un tabel centralizator unde Asociatiile Crescatorilor de Ovine, persoanele fizice si juridice au putut face donatii constand in animale vii si furaje. Animalele colectate in urma acestui apel de donatie au fost transportate prin bunavointa unui fermier la gospodaria lui Calin Naita.

In urma initiativei MADR, prin Directia Agricola Sibiu si APIA Sibiu, cu sprijinul Asociatiilor Crescatorilor de Ovine, fermierul Calin Naita a reusit sa-si refaca efectivul de oi.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.