Invest EU – Sprijinul Uniunii Europene pentru sectorul medical din Romania

investeu_reprezentanta_comisie.jpg

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in colaborare cu Ministerul Sanatatii si specialisti in cardiochirurgie pediatrica, a organizat vineri, 30 martie, dezbaterea cu tema „Invest EU – Sprijinul Uniunii Europene pentru sectorul medical din Romania”. Uniunea Europeana continua sprijinul reformei sistemului de sanatate din Romania cu proiecte concrete, in valoare totala de peste 320 milioane de euro (in perioada 2014-2020). in perioada anterioara (2007 – 2013) au fost sustinute peste 600 de proiecte, intre care si modulul practic „100 de inimi pentru 100 de copii”, parte a campaniei InvestEU.

„Inimioara mea este bine, sunt fericita, multumesc”, scrie un copil salvat prin acest proiect in jurnalul de bord al proiectului. Este unul din sutele de copii care au beneficiat pana acum de acest proiect si din miile care vor beneficia pe viitor.

„Proiectul „100 de inimi” salveaza vieti, la propriu. Este o dovada vie ca fondurile Uniunii Europene, atunci cand sunt folosite, cand se intalnesc cu entuziasm, cu hotarare, cu dorinta de munca si de a reusi, pot sa aiba un impact extraordinar asupra societatii. La final autoritatile europene sunt interesate nu doar de cheltuirea fondurilor europene, ci si de schimbarea pe care aceste fonduri o aduc”, a declarat Angela Cristea, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Cristian Grasu, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii, a declarat: „Ministerul Sanatatii incearca sa fie placa turnanta pentru banii europeni si in acest sens facem eforturi importante si am gasit intotdeauna sprijinul Comisiei Europene. Proiectul „100 de inimi pentru 100 de copii” este o dovada a faptului ca se poate face si in Romania foarte mult cu finantare europeana si acest proiect nu este singurul. Doar cu un efort comun si o buna intelegere, ne putem indeplini toate obiectivele.”

Mihaela Tomaziu – Todosia, managerul proiectului, a declarat: „Acum, la Iasi, sunt realizate operatii si pe copii in varsta de doar doua saptamani. Procesul de formare profesionala a medicilor si asistentilor din Iasi a contribuit la reducerea mortalitatii copiilor cu malformatii cardiace congenitale.”

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top