Corespondenta din Portugalia. Comisar european, despre scaderile salariale in domeniul cercetarii: Cercetatorii au in continuare o usa deschisa in programele europene

pcm.jpg

Comisarul european pentru cercetare, stiinta si inovare, Carlos Moedas, spune ca Romania are rezultate bune in ceea ce priveste domeniul cercetarii si inovarii.

Intrebat daca considera ca reforma fiscala care va afecta nivelul salarial al cercetatorilor din tara va avea impact asupra domeniul cercetarii si inovarii, comisarul european considera ca o solutie pentru acestia este apropierea de programul european Horizon 2020.

Horizon 2020 este cel mai mare program de cercetare si inovare din UE, cu fonduri de aproape 80 de miliarde de euro disponibile pe parcursul a 7 ani (2014-2020) – pe langa investitiile private pe care le vor atrage acesti bani. Acesta promite mai multe progrese in stiinta si tehnologie.

Considerat ca un mijloc de a stimula cresterea economica si crearea de locuri de munca, Horizon 2020 are sprijinul politic al liderilor europeni si al deputatilor in Parlamentul European. Acestia au fost de acord ca cercetarea reprezinta o investitie in viitorul blocului comunitar european si astfel este pusa in centrul proiectului european al cresterii inteligente, durabile si favorabile incluziunii si al ocuparii fortei de munca.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.