Marius Nica: Achizitiile publice mai mici de 13.000 de lei nu vor mai fi obligatorii a fi realizate prin SEAP

imageResize-15.jpg

Achizitiile publice a caror valoare este mai mica de 13.000 de lei nu vor mai fi obligatorii a fi realizate prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), a anuntat ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica.

El a declarat vineri, la Botosani, ca Guvernul pregateste modificarea legii privind achizitiile publice astfel incat cheltuielile de intretinere curenta a institutiilor publice sa poata fi realizate fara licitatie prin SEAP.

“La nivelul Guvernului se intentioneaza modificarea legislatiei achizitiilor publice cu respectarea prevederilor din regulament si din directiva. Pana la sfarsitul anului aceste modificari intentionam sa le realizam, actele normative sunt deja pe circuit. Am obligat toti primarii ca atunci cand vor sa schimbe un bec, sa repare un calorifer intr-o scoala, investitii minime, sa mearga in SEAP. Procedura este dificila si de multe ori interventia este necesara imediat si aici va exista un prag pana la care nu ii vom mai obliga sa faca acest lucru, nu ii vom mai chinui cu aceasta procedura”, a afirmat Nica.

De asemenea, el a subliniat ca Guvernul are in vedere simplificarea procedurilor pentru obtinerea avizelor din partea Unitatii pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice (UCVAP).

“Vrem sa simplificam procedura privind activitatea UCVAP, acolo unde, datorita personalului insuficient, multi dintre primarii prezenti aici, la o procedura de achizitie publica asteptau saptamani intregi sau poate chiar luni prezenta acestor observator. Nu inseamna ca nu vom mai exista aceste verificari, dar nu vor mai fi prezenti la orice etapa a procesului”, a adaugat Nica.

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, a semnat, vineri, la Botosani, contractele de finantare pentru modernizarea a sase tronsoane de drumuri judetene si reabilitarea unui pod, in cadrul etapei a doua a Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL).

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.