Corina Cretu a aprobat finantarea a trei proiecte de infrastructura rutiera, printre care o sectiune din autostrada Lugoj-Deva

corina-cretu.jpg

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a aprobat finantarea a trei proiecte de infrastructura rutiera, in care sunt investite 407 milioane euro din fondurile politicii de coeziune, se arata intr-un comunicat de presa al reprezentantei Comisiei Europene din Romania remis, marti, AGERPRES.

“Astfel, mai mult de 336 milioane de euro vor fi investiti in construirea sectiunii dintre localitatile Dumbrava si Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Retelei transeuropene de transport (RTE-T), dar si in infrastructura conexa (poduri, intersectii, tunele…). Timpul necesar deplasarii automobilistilor intre cele doua orase va fi redus astfel cu o treime. Alte 62 milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea unei sectiuni din drumul national 6, ce leaga orasele Alexandria si Craiova, in sud-vestul tarii, cu scopul de a ameliora securitatea rutiera si de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de ora’, se arata in document.

De asemenea, aproximativ 9 milioane de euro vor finanta construirea sectiunii de drum dintre orasele Timisoara si Lugoj, precum si a unei variante ocolitoare in zona Timisoara.

“Aceste proiecte, finantate de Uniunea Europeana, au triplul obiectiv de a imbunatati securitatea rutiera, de a contribui la dezvoltarea economica a regiunilor vizate si de a consolida coeziunea teritoriala din Romania”, a declarat comisarul european pentru politica regionala.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.