Corina Cretu: Aproape 800 de milioane de euro din fonduri UE au fost alocate Romaniei pentru modernizarea administratiei publice

euro.jpg

Aproape 800 de milioane de euro din fonduri ale Uniunii Europene (UE) au fost alocate Romaniei pentru reforma si modernizarea administratiei publice, in perioada 2014 – 2020, a afirmat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu ministrul roman al Finantelor, Anca Dragu, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles.

“Fondurile structurale si de investitii europene reprezinta o mare parte din bugetul total disponibil pentru investitii publice, iar ntarirea capacitatii administrative n ceea ce priveste gestionarea acestor fonduri va genera investitii mai eficiente si cu impact mai mare. n 2014 — 2020, aproape 800 de milioane de euro din fonduri UE au fost alocate Romaniei pentru reforma si modernizarea administratiei publice“, a sustinut Cretu.

Potrivit unui comunicat de presa al Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, cei doi oficiali au discutat, n principal, despre consolidarea capacitatii administrative n Romania si modul n care CE poate sa sprijine autoritatile romane n acest demers.

“Comisarul european a ncurajat partea romana sa utilizeze instrumentul ‘Peer to Peer’, prin care functionari publici din diferite state membre ale Uniunii Europene pot sa ofere consiliere si pot sa mpartaseasca din experienta lor, n ceea ce priveste implementarea proiectelor cu fonduri europene, colegilor din alte tari. In urma intalnirii de astazi, cei doi oficiali au convenit ca este nevoie de eforturi sustinute din partea autoritatilor romane pentru a imbunatati situatia in privinta utilizarii fondurilor europene. Corina Cretu a reamintit ca, dincolo de asigurarea cofinantarii nationale pentru programele operationale in cadrul exercitiului bugetar 2014 — 2020, Romania trebuie sa pregateasca proiecte noi si mature, care sa aiba impact real asupra vietii oamenilor'”, se noteaza in comunicatul citat.

Totodata, Corina Cretu a incurajat partea romana sa foloseasca si alte instrumente financiare, tocmai pentru ca investitiile publice sa aiba efect de multiplicare in economie.

In acest sens, comisarul european pentru politica regionala a precizat ca si Romania poate sa apeleze cu incredere la expertiza DG Regio pentru folosirea complementara a finantarilor prin Fondurile structurale si de investitii europene si Fondul european de investitii strategice, ca parte a Planului de investitii pentru Europa.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.