PNDR: Sesiune de primire de proiecte pentru Submasura 4.3.A – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice – Infrastructura de acces agricola

agricultura.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste proiecte in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), pentru anul 2016 pentru Submasura 4.3.A – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice – Infrastructura de acces agricola.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.10.2016
Suma maxima: 20 milioane euro

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este de imbunatatire a performantei economice a tuturor fermelor si de facilitare a restructurarii si modernizarii fermelor, in special in vederea cresterii participarii si orientarii catre piata, dar si a diversificarii agricole.

Investitiile realizate vor duce la cresterea competitivitatii sectorului agricol prin imbunatatirea accesibilitatii exploatatiilor agricole, la modernizarea si adaptarea cailor de acces, asigurand totodata o mai buna aprovizionare si un acces mai facil catre consumatori si pietele de desfacere.

Obiectivele submasurii 4.3.A – AGRICOL:
• Cresterea competitivitatii sectorului agricol prin imbunatatirea accesibilitatii exploatatiilor agricole;
• Modernizarea si adaptarea cailor de acces;
• Asigurarea unei bune aprovizionare si un acces mai facil catre consumatori si pietele de desfacere.

Beneficiari ai submasurii sunt unitatile administrativ teritoriale si/ sau asociatii ale acestora constituite conform legislatiei nationale in vigoare.

Sprijinul nerambursabil va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 1.000.000 Euro/ proiect pentru drumurile agricole de acces.

Una din conditiile de finantare este ca investitia sa fie racordata la un drum existent. Evident, solicitantii trebuie sa faca dovada proprietatii/administrarii terenului pe care se realizeaza investitia.

Printre cheltuielile eligibile se numara cele privind costurile generale ale proiectului sau cele legate de consultanta si pentru managementul proiectului.

Depunere: 31 octombrie 2016, ora 16:00.

Modalitatea de depunere a proiectelor este cea online pe pagina oficiala a Agentiei www.afir.info.

Lista cheltuielilor eligibile, precum si toate conditiile de accesare ale celor acestei submasuri sunt disponibile pe site-ul AFIR, www.afir.info.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Cerere finantare (cererea trebuie descarcata pe calculator)

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: AFIR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.