Corina Cretu: Comisia Europeana propune solutii pentru a sustine tarile cu absorbtie redusa a fondurilor europene

rata-absorbtie.jpg

Money profitCorina Cretu, Comisarul European pentru Politici Regionale, a explicat modificarile pe care Comisa Europeana doreste sa le implementeze pentru sustinerea tarilor care au inregistrat o absorbtie scazuta a fondurilor europene pe schema bugetara 2007-2013.

Orientarile de finalizare sunt decizii ale Comisiei Europene care explica pasii pe care tarile membre UE trebuie sa-i parcurga pentru a finaliza programele privind politica de coeziune 2007-2013, pana la finalul lui 2015. De asemenea, pana in luna martie 2017, fiecare stat va trebui sa depuna un raport final in care sa se mentioneze care au fost proiectele, impreuna cu declaratia de finalizare. 

Noutatile adoptate de Comisia Europeana includ o componenta de “10% flexibilitate”. Acest lucru implica posibilitatea de a cheltui cu 10% mai mult intr-un program prioritar daca cheltuielile sunt compensate cu o reducere echivalenta a celor pentru o alta prioritate din cadrul aceluiasi program.

De asemenea, Corina Cretu, a declarat ca procedurile pe 2014-2020 au fost simplificate. Romania a inregistrat deja progrese in implementarea programelor 2007-2013, mai ales prin sprijinul grupului de lucru, care cauta solutii pe termen scurt pentru accelerarea ratei de absorbtie.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.