Corina Cretu: “Comisia Europeana sprijina Romania pentru indeplinirea conditionalitatilor restante, deblocarea lansarilor de apeluri, debirocratizarea si simplificarea procesului”

corina-cretu.jpg

Ministrul delegat pentru fonduri europene Rovana Plumb, si comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, au participat la o intalnire de lucru pentru gasirea unor solutii viabile si cat mai rapide de a debloca mecanismele si de a accelera atragerea fondurilor europene in contextul in care Romania inregistreaza acum o rata de absorbtie zero a fondurilor politicii de coeziune 2014-2020.

Desemnarea autoritatilor implicate in gestionarea fondurilor 2014-2020, lansarea cat mai rapida a cererilor de proiecte pentru aceste programe si inchiderea programelor operationale aferente perioadei 2007-2013 au fost principalele teme de discutie.

Comisarul Corina Cretu a precizat: „La nivelul Comisiei Europene, ne declaram intreaga disponibilitate de a sprijini Romania pentru a indeplini obiectivele prioritare ale momentului: desemnarea autoritatilor, indeplinirea conditionalitatilor restante, deblocarea lansarilor de apeluri, debirocratizarea si simplificarea procesului”.

„Trebuie sa scoatem Romania din viteza zero, unde a fost tinuta un an, si sa o ducem in viteza a cincea. Sa atragem de la CE 5,2 miliarde euro din fondurile aferente politicii de coeziune, politicii agricole comune si politicii de pescuit este obiectivul pe care sa il atingem in acest an”, a declarat Rovana Plumb, ministrul delegat pentru fonduri europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.