Corina Cretu indeamna statele membre UE sa profite de oportunitatile oferite de combinarea fondurilor ESI cu EFSI

cretu.jpg

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a participat la Cracovia (Polonia) la o sesiune de informare cu privire la Fondul European pentru Investitii Strategice (EFSI) impreuna cu Jerzy Kwiecinski, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Economice din Polonia si reprezentantii Bancii Europene de Investitii (BEI), informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.

In discursul sau, comisarul european a atras atentia asupra avantajelor care pot fi obtinute de pe urma combinarii fondurilor structurale si de investitii europene (ESI) cu Fondul European pentru Investitii Strategice (EFSI). “Astfel pot fi aduse investitii in regiuni si sectoare unde pana acum EFSI a avut un impact limitat si sa sprijine investitii strategice in domenii precum eficienta energetica, infrastructura, cercetarea si inovatia si sustinerea micilor companii. Vreau ca autoritatile nationale si cele locale sa profite de aceste oportunitati. Fondul European pentru Investitii Strategice (EFSI) si fondurile structurale si de investitii europene (ESI) se completeaza reciproc si au un singur obiectiv, sa relanseze economia europeana”, a declarat Corina Cretu.

Prezentat la finele lui 2014, Planul Juncker este destinat relansarii cresterii economice si crearii de locuri de munca in Europa. Planul ar urma sa permita mobilizarea a aproximativ 315 miliarde de euro timp de trei ani via crearea unui fond pentru investitii strategice, EFSI. Fondul ar urma sa fie finantat atat de bugetul european, de Banca Europeana pentru Investitii (BEI) precum si de statele membre. Planul va completa si nu va inlocui alte programe ale Uniunii Europene si ale Bancii Europene pentru Investitii.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.