Un nou proiect POIM 2014-2020: dotarea IGSU pentru salvarea vietilor

salvare.jpg

AM POIM a semnat Contractul de finantare pentru proiectul „Raspunsul eficient salveaza vieti II”, cu un buget total de 110.365.920,90 lei, implementat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Acest nou proiect are ca obiectiv general dezvoltarea capacitatii de salvare de vieti omenesti si cresterea gradului de protectie a cetatenilor, prin eficientizarea vitezei de raspuns a ISU in caz de dezastru.

“Ma bucur ca, impreuna cu colegii din AM, am reusit sa demaram si un proiect nou, pe langa cele 82 de proiecte fazate in valoare de 3,5 miliarde euro. Felicit IGSU pentru profesionalism. Asteptam si alte proiecte pentru ghidurile pe care le-am lansat (13 miliarde euro)”, a declarat Cristian GHINEA, ministrul Fondurilor Europene.

“Ca sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta m-am straduit, cu sprijinul conducerii Ministerului Afacerilor Interne si al Guvernului, sa gasesc solutii pentru dotarea cu tehnica moderna de interventie. In ultimul an, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a trecut printr-unul dintre cele mai ample programe de dotare din ultimii ani. Peste 31 milioane de euro din fonduri europene au fost cheltuiti in 2015 pentru achizitia de echipamente de comunicatii si pentru inundatii. In 2016, acest proces de dotare va continua. Sunt bucuros ca IGSU este prima institutie publica din Romania care semneaza contractul de finantare in cadrul Programul Operational Infrastructura Mare, din exercitiul financiar 2014–2020”, a spus dr. Raed ARAFAT, sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat MAI.

Impactul proiectului vizeaza reducerea timpului mediu de raspuns in caz de dezastre, prin achizitionarea de autospeciale si ambarcatiuni de salvare noi si moderne care se pot deplasa mai rapid la locul interventiei, motopompe, autocamioane si autospeciale de transport etc. care asigura capacitatea de interventie optima.

Proiectul „Raspunsul eficient salveaza vieti II” este finantat din POIM, Axa Prioritara 5 Promovarea adaptarii la schimbarile climatice, prevenirea si gestionarea riscurilor, Obiectiv Specific 5.2 Cresterea nivelului de pregatire pentru o reactie rapida si eficienta la dezastre a echipajelor de interventie.

POIM finanteaza activitati din patru sectoare: infrastructura de transport, protectia mediului, managementul riscurilor si adaptarea la schimbarile climatice, energie si eficienta energetica, contribuind la Strategia Uniunii pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. POIM beneficiaza de o alocare financiara de cca. 11,8 mld. Euro, distribuita pe 8 axe prioritare.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.