Corina Cretu: Prioritatea pentru Romania trebuie sa fie demararea proiectelor aferente perioadei 2014-2020

corina-cretu.jpg

corina cretuIn cadrul unei intalniri la Strasbourg, comisarul pentru politici regionale, doamna Corina Cretu, a vorbit despre progresele inregistrate de Romania in domeniul accesarii de fonduri europene, precum si de asteptarile in ceea ce priveste noul exercitiu financiar.

Comisia apreciaza progresele realizate de Romania in ceea ce priveste folosirea fondurilor europene. Cu toate ca rata de absorbtie a crescut, cheltuirea fondurilor ramase din cadrul perioadei 2007 – 2013 ramane insa o provocare majora. Grupul de lucru pe care l-am creat la inceputul mandatului meu la nivelul Directoratului General pentru Politici Regionale si Urbane, acest Task Force pentru o mai buna implementare, are tocmai menirea de a ajuta tari precum Romania sa accelereze absorbtia fondurilor europene. Suntem gata sa facem tot ceea ce tine de noi pentru a ne asigura ca aceste fonduri ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ele.”, a declarat comisarul Corina Cretu.

Doamna comisar a vorbit si despre cat de importanta este grabirea demararii proiectelor aferente noului exercitiu financiar, pentru a atinge rata de absorbtie dorita la finalul anului 2020.

Pe de alta parte, tin sa subliniez ca prioritatea numarul unu in Romania trebuie sa fie pregatirea si demararea proiectelor aferente perioadei 2014 – 2020. Preocuparea pentru inchiderea perioadei 2007 – 2013 nu trebuie sa afecteze startul noii perioade de programare. Romania poate conta pe sprijinul Comisiei in acest proces.”, a adaugat Corina Cretu.

In plus, comisarul a tinut sa sublinieze importanta fondurilor destinate IMM-urilor, care au mare nevoie de sustinere pentru a se dezvolta.

Incurajez Romania sa adopte si sa implementeze Initiativa pentru IMM-uri, un instrument simplu, deja testat si implementat cu succes in mai multe state membre, care nu necesita co-finantare la nivel national, si care are un mare potential de a stimula antreprenoriatul si de a crea locuri de munca.”, a mai spus comisarul european.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.