Cum sa ii faci pe clienti sa plateasca la timp

cash.jpg

cashPlatile intarziate reprezinta una din cele mai frecvente si frustrante problemele care poate aparea atunci cand detii propria afacere. Ca si antreprenor, trebuie sa te asiguri mereu ca exista un cash-flow constant care sa te ajute sa iti platesti angajatii, materia prima sau alte facturi la timp.

Pentru micile afaceri, este foarte important ca nivelul incasarilor sa fie unul sigur si previzibil. De aceea, ca si om de afaceri, trebuie sa implementezi o serie de practici de facturare care sa te ajute sa iti asiguri nivelul optim de incasari.

1. Foloseste cat mai mult sistemul “cloud. Modul in care se fac astazi afacerile s-a schimbat complet fata de modul in care se faceau afacerile acum cativa ani. Astfel, prin sistemul “cloud“, toate datele afacerii le poti accesa instant, oricand doresti, de pe laptop sau intrand pe mobil. Nu iti trebuie decat acces la Internet.

2. Ofera stimulente pentru platile facute mai devreme. Astfel, iti poti motiva clientii si ii poti obisnui sa iti plateasca cu mult mai devreme decat data preconizata.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.