Cristian Popa, fost viceguvernator BNR, a fost numit vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii

cristianpopa.jpg

cristian-popa-BNRFostul viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Cristian Popa, a fost numit vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii (BEI) incepand cu data de 1 martie 2016.

“Cristian Popa a fost numit vicepresedinte si membru al Comitetului de directie al Bancii Europene de Investitii (BEI) de catre Consiliul guvernatorilor bancii, alcatuit din cei 28 de ministri de finante din Uniunea Europeana”, arata un comunicat de presa.

Potrivit documentului, Cristian Popa a fost numit de Consiliul guvernatorilor BEI in baza unei propuneri a Ministerului Finantelor Publice din Romania.

“Este o onoare si un privilegiu sa ma alatur Comitetului de directie al bancii si astept cu interes sa sprijin implicarea bancii in Romania, Europa si la nivel mondial. In ultimii 25 de ani, Banca Europeana de Investitii a jucat un rol crucial in sprijinirea unor oportunitati economice mai favorabile, a accesului la finantare, a inovarii si infrastructurii atat in Europa cat si in afara acesteia si astept cu nerabdare sa contribui la activitatea in echipa a bancii, pe baza acestui palmaresului sau notabil si a experientei demonstrate“, a spus vicepresedintele Cristian Popa.

Inainte de numirea sa la BEI, Cristian Popa a fost viceguvernator al BNR. In aceasta calitate, acesta a coordonat directiile de politica monetara, cercetare, publicatii, modelare econometrica si prognoze, afaceri europene si relatii internationale, precum si stabilitate financiara. Printre responsabilitatile acestuia s-au numarat conducerea grupului de lucru al BNR pentru tintirea inflatiei, coordonarea participarii BNR in dialogul cu agentiile de rating suveran si bancile de investitii, precum si un rol cheie in negocierile BNR si activitatile de zi cu zi cu institutiile financiare internationale, se mai arata in comunicatul citat.

In plus, Popa a detinut pozitia de guvernator supleant pentru Romania al Bancii Mondiale si pe cea de membru al comitetelor de relatii internationale al BCE si al comitetului economic si financiar (EFC). De asemenea, acesta a fost membru supleant pentru Romania in Consiliul general al BCE.

Cristian Popa are un doctorat in stiinte economice, cu o specializare in economie internationala/politici monetare comparate, acordat de Facultatea de Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice din Bucuresti. In septembrie 1994, acesta a obtinut o bursa Fulbright la Harvard University GSAS Department of Economics. De asemenea, a fost profesor invitat la University of Michigan Ann Arbor si cercetator bursier ACE-PHARE la NIESR, Londra, ambele in 1997.

Sursa: Agerpres

One thought on “Cristian Popa, fost viceguvernator BNR, a fost numit vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii”

 1. Balici Mihai spune:

  Domnul sa faca bine ca acest BEI , daca vrea cu adevarat sa ajute Romania sa acorde doar imprumuturi pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene , proiecte controlabile si controlate
  BEI are obiceiul bancii imperialiste neocolonialiste de a imprumnuta guverne corupte, in proiecte pe care nu le controleaza nimeni , preturi exorbitante , consultanta cat incape , isi baga firma capusa cica agreata de ea pentru consultanta si ii plateste cu salarii exorbitante din imprumuturile pe care le acorda
  Asa a ajuns Grecia in faliment cu concursul acestor banci multinationale imperialiste care corup guverne ,pun dobanzi infioratoare si la urma tara ca sa poata trai trebuie sa se imprumute in permaneta -exact politica camatarilor , care atunci cand te prind in hora , ramai fara casa, fara masina ,si fara izmene pe tine
  Ceausescu in mintea lui de cizmar ,dar cu mintea brici s-a prins de aceste impostoare de banci ,a vrut sa scape de imprumuturi care inrobeau tara , dar mafia multinationala este mai puternica si s-a ales cu un glont in ceafa
  Atentie la imprumuturi de la aceste banci imperialiste , ca sunt cadoruri otravite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.