Cultele religioase au primit de 6 ori mai multi bani prin rectificare bugetara decat Ministerul Culturii

biserica1.jpg

bani-culteGuvernul Romaniei a comunicat de curand detalii cu privire la noua rectificare bugetara, fara sa fi organizat o dezbatere publica pe tema aceasta in prealabil.

Secretariatul General al Guvernului primeste in jur de 52 milioane de lei pentru “Cultura, recreere si religie”, de sase ori mai mult decat Ministerul Culturii.

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) denunta lipsa de transparenta a autoritatilor in ceea ce priveste alocarea de fonduri cultelor religioase. Astfel, banii publici au fost cheltuiti intr-un mod necorespunzator, lipsit de transparenta. Banii oferiti de Guvern culturii au fost grupati cu cei oferiti recrearii si religiei, astfel incat este imposibil sa se calculeze suma exacta pe care o primesc cultele religioase.

ASUR face un apel clasei politice care trebuie sa stopeze finantarea cultelor religioase din banii publici. Acestea din urma, ar trebui sa se finanteze din bani proprii, primiti din contributiile voluntarilor. In prezent, in Romania sunt peste 18.000 de biserici si doar 400 de spitale.

Sursa: Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.