Cum a reușit firma soției lui Relu Fenechiu, mentorul politic al lui Costel Alexe, să încheie contracte de consultanță cu primării din țară pentru un proiect de iluminat derulat de Ministerul Mediului, înainte ca acesta să înceapă oficial

costel-alexe.jpg

Cel puțin două primării, din județele Iași și Galați, au achiziționat serviciile de consultanță de la firma soției lui Relu Fenechiu, Integra Business Consulting, pentru obținerea de finanțare nerambursabilă în domeniul iluminatului public de la Ministerul Mediului înainte ca acest lucru să fie comunicat în Monitorul Oficial.

Ministerul Mediului este condus de Costel Alexe, iar Relu Fenechiu este considerat mentorul său politic și îi sprijină candidatura la șefia Consiliului Județean Iași, dezvăluie Reporteris, în rețeaua Presshub.ro

Potrivit sursei citate, Fenechiu are deja 10% din primăriile ce ar putea fi eligibile pe lista lui de așteptare, chiar înainte ca programul să înceapă propriu-zis. Soția lui Relu Fenechiu a făcut 60 de proiecte de consultanță cu primăriile din țară pentru iluminat stradal pe banii Ministerului Mediului.

Proiectul ministerului mediului pentru iluminat public ecologic (cu leduri) este considerat un fel de PNDL mai mic: 80 milioane de euro pentru aproximativ 700 de localități.

În sistemul electronic de achiziții (SICAP), Integra Business Consulting și-a adjudecat primul contract pe 11 martie la Primăria Vânători din Galați. Valoarea acestuia a fost de 90.000 de lei.

A doua atribuire a avut loc pe 2 aprilie, 40.000 de lei, la Primăria Tătăruși din județul Iași. Dar acestea s-au petrecut înainte ca Ministerul Mediului să lanseze programul „Iluminat public cu LED-uri pe străzile din România”.

Acest anunț a fost făcut pe 8 aprilie, data la care a fost lansat în consultare publică Ghidul de Finanțare a programului.

Într-un răspuns pentru reporteris, ministrul Mediului, Costel Alexe, spune că programul „Iluminatul ecologic public stradal” a fost anunțat într-o conferință de presă pe 11 februarie, când au fost prezentate…Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.