Posibil fond de investiții Facebook pentru finanțarea startup-urilor tech

facebook.png

Gigantul social media Facebook ar vrea să-și facă un fond de investiții propriu prin care să finanțeze startup-uri de tehnologie, potrivit unor informații publicate de Axios.

Ce se știe sigur acum este că Facebook a lansat recent un anunț de angajare prin care căuta un „head of investments” pentru o nouă echipă a sa, denumită New Product Experimentation. Pentru acest job de management, Mark Zuckerberg voia un om cu 10 ani de experiență în tehnologie.

„În acest post, vei conduce un fond de mai multe milioane de dolari, care va investi în companii nelistate la bursă, alături de firme de capital de risc și angel investors de top”, spunea Facebook în anunțul său de recrutare, șters între timp, dar reținut de Axios.

Compania americană de social media a confirmat pentru Axios că a angajat pe cineva pe postul respectiv, dar a evitat să spună numele persoanei și valoarea fondului de investiții.

Grupul New Product Experimentation (NPE) al Facebook este însărcinat cu produse experimentale și, în aceeași direcție, va experimenta și cu „modalități noi de a susține startup-uri externe, inclusiv prin capital”, a mai declarat oficial gigantul IT, pentru Axios.

Potrivit publicației citate, în gestionarea noului fond de investiții al Facebook este implicat Shabih Rizvi, un vechi manager care lucrat pentru fondurile Google și Kleiner Perkins. Cel mai recent, el a lucrat la Gradient Ventures, fondul de investiții deținut de Google… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.