Cum se pot finanta antreprenorii cu profesii liberale

euro_monede.jpg

Designerii, arhitectii, persoanele din domeniul IT reprezinta cateva din categoriile profesionale care pot obtine bani din fonduri europene, daca sunt organizati ca firma sau alta forma juridico-economica. In unele cazuri, exista si produse bancare specializate.

In Romania exista 20 de domenii de activitate in care pot activa cei cu profesii liberale, acest lucru fiind reglementat prin legi speciale. Printre categoriile profesionale de acest tip se numara designerii, arhitectii, cei din domeniul IT, medicii si asistentii medicali, farmacistii, contabilii, avocatii, notarii publici.

Liber profesionistii sunt categorii profesionale expres indicate in lege (arhitectii, medicii, avocatii etc.), care desfasoara o activitate specializata, in general creatoare de valoare intelectuala, exercitata pe cont propriu, si care fac parte, in mod obligatoriu, dintr-un ordin profesional”, detaliza pentru startups.ro Raluca Dobre, Head of Marketing & PR Department la brokerul de credite Kiwi Finance.

Silvia Butea, consultant fonduri nerambursabile la compania de consultanta fiscala Vertical Finance, explica pentru startups.ro ca in Romania nu exista inca un act normativ care sa defineasca in mod clar profesiile liberale si sa stabileasca criteriile pe baza carora o profesie poate sa fie considerata sau nu ca fiind liberala.

Se vorbeste de <profesii libere sau liberale> doar in cadrul actelor normative cu caracter fiscal, reprezentand o categorie de contribuabili. Mai mult, lipseste o abordare principiala, coerenta si consecventa privind reglementarea profesiilor liberale”, mai spune Silvia Butea.

Mai multe detalii: Startups.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.