Curiozitatea – o abilitate care nu se invata la scoala

Untitled-1.png

Gandeste-te la ceea ce ai invatat in scoala care te-a ajutat in lumea muncitoare. Desigur, exista lectura, scris si matematica, precum si rezolvarea problemelor si lucrul in echipa. Dar exista o abilitatef undamentala care, probabil, nu a fost cultivata in sala de clasa si poate chiar a fost descurajata, chiar daca este atat de valoroasa incat poate fi cheia pentru urmatoarea dumneavoastra crestere.

Aceasta abilitate-sau, poate cineva ar puteas pune, trasatura innascuta-este curiozitatea. Cercetatorii au descoperit ca este una dintre cele mai valoroase atribute ale locului de munca. Cu toatea cestea, curiozitatea de multe ori nu este incurajata in scoli, in special cele conduse de standardele de performanta bazate pe teste. intreprinderile nu o incurajeaza intotdeauna la angajati, chiar daca curiozitatea este unul dintre semnele pe care le faceti mai bine la locul de munca de cat credeti.

De cecuriozitatea nu este cultivata?

Desi liderii companiilor vad de obicei aceasta valoare, multi nu o incurajeaza, deoarece cred ca va fi mai greu sa gesti o namangajatii care isi exploreaza propriile interese. In plus, multi angajatori nu ofera angajatilor timp liber pentru a-si explora ideile, deoarece acestia dorescsa se concentreze asupra respectarii termenilor limita.

Curiozitatea duce la inovare.

Desi curiozitatea nu este adesea cultivata, ea ofera o multime de beneficii pentru angajati, lideri si intreprinderi. Una dintre cele mai mari este inovarea. Se spune ca cresterea curiozitatii duce la cresterea creativitatii.

Aceasta duce apoi la inovare, la imbunatatirea locului de munca si la solutionarea mai buna a problemelor. La urma urmei, daca nu ar fi dorinta oamenilor de a pune intrebari si de a explora, inovatiile iconice care fac parte din viata de zi cu zi acum nu are xista.

Curiozitatea contribuie la o performanta mai buna

Studiile arata ca curiozitatea poate sa sporeasca productivitatea muncitorilor, nu sa le reduca. Un studiu de 120 de angajati de la o firma a constatat ca curiozitatea naturala a fost asociata cu evaluari mai bune ale performantei locurilor de munca de la supraveghetori.

Curiozitatea favorizeaza o comunicare mai buna

La un program de leadership cu directori, acestia au fost impartiti in grupe..Unele grupuri au avut sarcina de a-si spori curiozitatea. Acesti participanti au efectuat mai bine decat grupul de control, deoarece acestia au impartasit mai multe informatii si s-au ascultat mai bine unii de altii. Avand abilitati bune de comunicare, cum ar fi acestea, va puteti imbunatati sansele de a obtine un loc de munca mai platit.

Curiozitatea ajuta la reducerea conflictului

Atunci cand oamenii sunt curiosi, sunt mult mai probabil sa vada lucrurile din punctele de vedere ale altora decat din propria lor persoana. Ca urmare, oamenii curiosi tind sa lucreze mai bine cu ceilalti si au mai putine conflicte.

Pune-ti intrebari

Solicitarea altor intrebari si ascultarea indeaproape a raspunsurilor pot ajuta la extinderea cunostintelor. Dar, de asemenea, este important sa va obisnuiti sa va puneti intrebari pe masura ce lucrati si sa va deplasati pentru a va cultiva curiozitatea.

„Fa-ti timp sa teintrebi de ce este ceva ca si cum ar fi si sa te uiti la explicatii alternative”, a spus consultantul de leadership Simon Walker. „Fiti curiosi despre ceea ce pare normal” de zi cu zi „. intrebati „De ce este asa?” Inovatia cea mai dezordonata incepe asa.

Dezvoltati interese in afara muncii

Implicarea in interese in afara locului de munca poate stimula curiozitatea si va poate face un candidat mai atragator pentru un loc de munca sau de promovare. in plus, explorarea unei varietati de activitati va poate ajuta sa va largi cunostintele si perspectivele.

Continuati sa invatati.

Dezvoltarea unei pasiuni pentru invatare si incercarea de a va spori cunostintele va pot ajuta sa va combinati curiozitatea. Pentru a-ti creste dorinta de a invata, oamenii de stiinta recomanda sa postezi pe ecranul computerului o notita care sa scrie: „Nu-ti asumi”. „Cel mai mare criminal pentru curiozitate presupune ca stii suficient”, a spus el.

Pe masura ce lucrati pentru a va spori cunostintele, asigurati-va ca variati sursele de informatii pe care le utilizati, astfel incat sa obtineti o diversitate de cunostinte. Cu alte cuvinte, nu va bazati pe acelasi site sau sursa de stiri pentru a obtine toate informatiile dumneavoastra.

Amintiti-va sa fiti curiosi

Pentru a obtine obiceiul de a fi curios, cercetatorii recomanda sa va folositi mementouri pentru a va solicita sa fiti mai curiosi, sa va conectati si sa dezvoltati interese in afara muncii.

„Suntem deseori asezati in caile noastre”, a spus ea, fa o lista de lucruri pe care doriti sa incercati sa le consultati frecvent. „Daca nu ni se va aminti, vom uita cel mai probabil”, a spus un cercetator.

Faceti pasi mici

A fi curios inseamna, pentru multi oameni, a iesi din zona de confort. Deci, este important sa faceti pasi mici. Nu trebuie sa preiei o intalnire cu 50 de intrebari. incepeti incet doar prin a pune intrebari, de a va implica in activitati extrascolare sau de a participa la evenimente de retea atunci cand va simtiti bine ca faceti acest lucru. Pe masura ce castigi incredere in fiecare experienta, va deveni mai usoara. inainte de a sti asta, veti descoperi ca curiozitatea dvs. a fost cultivata si ca veti merge mai departe-ati putea chiar sa va dati seama cum sa setati obiectivele de cariera si de bani pe care le veti realiza.

In concluzie, curiozitatea este una dintre cele mai importante abilitati care nu sunt invatate la scoala.
Acest articol a fost scris de Enache Matei, copywriter la Flatfy.ro.

Flatfy.ro este un motor de cautare de locuinte propuse spre vanzare si este adresat persoanelor care cauta sa cumpere si/sau sa inchirieze case, apartamente si vile atat pe piata secundara cat si pe piata imobiliarelor noi construite in Romania. Acesta incorporeaza reclame de la o multitudine de surse pentru a-i asigura clientului o gama larga de continut relevant in ceea ce priveste industria imobiliara.
Flatfy.com lucreaza in 37 de tari, inclusiv cele Est Europene, deci puteti compara preturile in aceste tari : Romania ( new.flatfy.ro ), Ungaria (hu.flatfy.com) si Moldova.

(P) Acest material este sponsorizat. Pentru promovarea pe acest site va rugam sa ne contactati pe contact!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top