Curs acreditat Formator de formare profesionala, 26 mai – 9 iunie – 2011, Camera de Comert Bucuresti

euro_best_teamEuro Best Team are placerea de a va anunta organizarea cursului autorizat de Formator, ce se va desfasura la Camera de Comert Bucuresti sau la sediul EBT (in functie de numarul celor incrisi), pe o durata de 4 zile.

Perioada de desfasurare a cursului va fi: 26-27 mai si 2-3 iunie 2011.

Examenul de absolvire va avea loc pe data de 9 iunie 2011. Pentru cei care nu pot veni la curs in timpul saptamanii, Euro Best Team va ofera posibilitatea sa participati la sesiunea de weeked: 28-29 mai, 4-5 iunie si 11 iunie 2011 – examen.

OFERTA: Trimiteti formularul de inscriere pana la data de 23 mai 2011 si beneficiati de taxa redusa de 800 de lei. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1200 de lei. Taxa de inscriere include toate costurile privind suportul de curs, pauzele de cafea, taxele de evaluare si certificare CNFPA.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

FORMULARUL DE INSCRIERE – il puteti descarca de pe www.eurobestteam.ro.

Daca aveti deja abilitati profesionale intr-un domeniu de activitate in care va doriti sa predati, pe piata libera de formare profesionala, cursul de Formator acreditat este tot ce va trebuie pentru a va organiza cat mai bine ca trainer, pentru a face fata unor situatii neasteptate pe parcursului unui curs, pentru a va descoperi calitatile in acest sens si pentru a va perfectiona metodele de predare.

Cursul ofera o metoda dinamica, interactiva, practica si distractiva in formarea viitorilor traineri. Jocul, umorul unui trainer sunt calitati absolut indispensabile pentru a reusi sa mentii atentia treaza ore in sir si pentru a nu avea emotii in fata cursantilor. Detalii veti primi de la organizatori la inscriere.

De ce acest curs:

Conform legii, incepand de la 1 ianuarie 2010, orice furnizor de formare profesioanla pentru adulti – organizatie, institutie publica sau persoana fizica – trebuie sa faca dovada ca este autorizata ca formator in conditiile legii de catre  Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA).  

Mai mult, ORDONANtA nr.129 din 31 august 2000 privind formarea profesionala a adultilor prevede la art 23, alin 2, ca „Pentru a fi autorizati furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au profiluri sau specialitatea corespunzatoare programei de pregatire.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au pregatirea pedagogica specifica formarii profesionale a adultilor si pregatirea de specialitate corespunzatoare programei de pregatire”.

Cursul de “Formator” este acreditat de statul roman prin Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Certificatul eliberat la absolvire de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor este recunoscut atat la nivel national cat si in statele membre ale Uniunii Europene. Dupa absolvire, participantii vor deveni Formatori acreditati conform ocupatiei de Formator din COR: 241205.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Lectorii cursului

Catalin Chirilescu – curs de week-end

Catalin Chirilescu este trainer autorizat CNFPA in formare preofesionala pentru adulti, iar in cadrul Euro Best Team preda cursul Formator. Catalin Chirilescu are studii de masterat in Marketing si Psihologie, precum si in Formare de Formatori la Universitatea Bucuresti si a participat la programe de training de dezvoltare personala si profesionala sustinute de personalitati importante din domeniu. Catalin a organizat si sustinut numeroase sesiuni de dezvoltare personala si coaching pentru companii nationale si multinationale. Catalin Chirilescu mai preda urmatoarele cursuri: Tehnici de vanzare, Dezvoltare personala, Comunicare interna, Comunicare organizationala.

Ruxandra Enache – curs de saptamana

Ruxandra activeaza in domeniul de training si consultanta de peste 10 ani participand in programe de dezvoltare organizationala pe diferite teme de business management, management de proiect, dezvoltare de echipe si formare de traineri. A colaborat atat cu organizatii specializate in training si consultanta, dar si direct cu organizatii clienti precum mediul de afaceri si organizatii non-profit, administratii publice locale si institutii de invatamant. A sustinut peste 50 sesiuni de training pentru adulti, tineri si copii din diferite medii sociale, atat in tara cat si in strainatate. Absolventa a programului de MBA si a cursului de Management de Proiect oferite de Open University Business School, UK, Ruxandra a participat la multe alte cursuri de formare oferite de companii specializate din tara si din strainatate. Ruxandra a lucrat in diverse domenii de activitate, precum proiectare, administratie publica locala, institutii guvernamentale, mediul de afaceri si organizatii non-guvernamentale. In cadrul Euro Best Team este trainer pentru programele “Formator de formare profesionala” si “Comunicare si Relatii Publice”.

Ce ofera cursul:

Formarea si imbunatatirea abilitatilor si atitudinilor necesare pentru a dezvolta in randul celor consiliati sucesul personal si profesional; Acumularea de cunostinte teoretice si instruire practica in ceea ce priveste comunicarea interactiva; Utilizarea de tehnici si procedee de comunicare eficienta; Capacitatea de a aplica teoriile instruirii diferentiate; Intelegerea si aplicarea principiilor invatarii active.

Cursul are un puternic caracter interactiv, imbinand elemente de teorie cu activitati practice. Acest curs isi propune sa sprijine participantii in dezvoltarea competentelor specifice ocupatiei de formator, o atentie deosebita acordandu-se dezvoltarii abilitatilor practice.  

Cui se adreseaza cursul:

Programul se adreseaza atat formatorilor care si-au dobandit partial competentele pe cai informale, cat si tuturor persoanelor care doresc sa se pregateasca pentru aceasta profesie.

Metoda de instruire

Programul utilizeaza tehnici europene de predare si instruire, se bazeaza pe interactivitate, aplicatii, exercitii si ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta rapid aptitudinile, abilitatile si competentele specifice formatorului.

Structura cursului: Partea teoretica a cursului are loc pe durata a patru zile de curs de la 9 la 16:30.

Programa de curs:

ZIUA 1

SESIUNEA 1.1
:
– Prezentare curs
– Introducere in tema cursului
– Ice breaking – (activitate – joc in plen)
– Diferenta intre invatamantul traditional si training  + (activitate in grupuri mici)        

SESIUNEA 1.2:
– Ciclul de viata al unui proces de formare
– Comunicarea in procesul de formare + (activitati in grupuri mici)        

SESIUNEA 1.3
:
– Comunicarea – comunicare eficienta, ascultare activa
– Bariere in comunicare – (activitate in grupuri mici)
– Elemente cheie si reguli de baza in comunicare
– Motivarea cursantilor – (activitate in grupuri mici)
– Stilurile de invatare ale adultior         

SESIUNEA 1.4 :
– Stiluri de comportament si relatiile intre participantii la training
– Analiza tranzactionala – tipuri de tranzactii – (activitate in grupuri mici)
– Analiza tranzactionala – raporturile umane – (activitate in grupuri mici)
– Reflectii si discutii – (activitate in plen)
– Trecere in revista a tematicii zilei 1 – (activitate in plen)

ZIUA 2

SESIUNEA 2.1:
– Test recapitulativ ziua 1 – (activitate in plen)
– Metode de instruire si tehnici de prezentare  – (activitate in grupuri mici)                 

SESIUNEA 2.2:
– Metode de instruire si tehnici de prezentare  – (activitate in grupuri mici) – continuare sesiunea 2.1        

SESIUNEA 2.3:
– Metode de instruire si tehnici de prezentare  – (activitate in grupuri mici)- continuare sesiunea 2.1         

SESIUNEA 2.4:
– Jocuri in procesul de formare – (activitate in grupuri mici)
– Reflectii si discutii – (activitate in plen)
– Trecere in revista a tematicii zilei 2 – (activitate in plen) 

ZIUA 3

SESIUNEA 3.1:
– Test recapitulativ ziua 2 – (activitate in plen)
– Tehnici de debriefing
– Cum oferim si cum primim Feedback – (activitate in grupuri mici)
– Reguli de oferire si primire feedback         

SESIUNEA 3.2:
– Tipuri de feedback specifice activitatii de training – (activitate in grupuri mici)         

SESIUNEA 3.3:
– Nevoile de training si analiza lor – (activitate in grupuri mici)
– Stabilirea obiectivelor de training – (activitate in grupuri mici)
– Valiza trainerului         

SESIUNEA 3.4:
– Livrarea traingului – situatii speciale si cum le abordam – (activitate in grupuri mici)
– Design-ul de curs si agenda traierului – (activitate in grupuri mici)
– Reflectii si discutii – (activitate in plen)
– Trecere in revista a tematicii zilei 2 – (activitate in plen)

ZIUA 4

SESIUNEA 4.1:
– Test recapitulativ ziua 3 – (activitate in plen)
– Modalitati de amenajare a salii, avantaje si dezavantaje – (activitate in grupuri mici)
– Ultimele pregatiri – (activitate in grupuri mici)
– Debutul cursului – etapele debutului si importanta lor
– Structurarea sesiunii de formare
– Tipuri de cursanti – (activitate in grupuri mici)
– Tipuri de traineri – (activitate in grupuri mici)
– Livrarea training-ului in practica – (activitate in grupuri mici)         

SESIUNEA 4.2:
– Livrarea training-ului in practica – (activitate in grupuri mici)         

SESIUNEA 4.3:
– Livrarea training-ului in practica – (activitate in grupuri mici)         

SESIUNEA 4.4:
– Incheirea trainingului
– Evaluare – autoevaluare in training 
– Raportul de training
– Lucrul in echipa de doi traineri – (activitate in grupuri mici) 
– Creativitatea in procesul de formare – (activitate in grupuri mici)
– Joc recapitulativ – (activitate in plen)
– Discutii finale, comentarii si feedback cursanti si trainer

Ziua V – Examen de certificare

CONDITII DE INSCRIERE
Pentru inscriere va rugam sa trimiteti formularul de inscriere la [email protected].

Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului.

Contact:
Elena Farcas
0722.696.843
www.eurobestteam.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.