Curs autorizat de Manager Proiect

Pornind de la experienta indelungata in coordonarea si implementarea diferitelor tipuri de proiecte, atat in domeniul business cat si in domeniul organizatiilor neguvernamentale si al administratiei publice, echipa Schultz Consulting propune o noua abordare a acestui domeniu in cadrul cursului Manager de Proiect.


Cursul de Manager de proiect organizat de Schultz Consulting este un curs autorizat, urmarind dezvoltarea unor abilitati de baza pentru un manager de proiect, finalizandu-se cu o evaluare a acestor abilitati cat si a cunostintelor dobandite, participantii fiind certificati ca manageri de proiect (conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania) si recunoscuti ca atare de catre Ministerul Educatiei si Ministerul Municii.

Cursul de Manager proiect este o imbinare a cursului de manager de proiect din domeniul afacerilor si managementul ciclului de proiect al Comisiei Europene. Un accent deosebit se pune si pe managementul de proiect al fondurilor structurale cu aplicatii pe Programele Operationale.

In timpul cursului, participantilor li se va da posibilitatea de a parcurge toate etapele unui proiect de la planificare pana la evaluarea proiectului.

Mai mult, participantii vor fi sprijiniti in sensul identificarii celei mai potrivite surse de finantare pentru ideea de proiect dezvoltata (in special din Fonduri Structurale) si parcurgerii, in cadrul cursului, a pasilor presupusi de obtinerea unei finantari nerambursabile.

Pe parcursul celor 6 zile de curs, participantii vor sustine 5 teste grila care le vor atesta competentele ca manageri de proiect. Examenul de absolvire se va desfasura in ziua de duminica, 14 septembrie 2008 si va consta intr-o proba teoretica (test grila) si o proba practica (fisa de proiect).

in urma absolvirii acestui curs, participantii vor primi un Certificat de Manager de Proiect recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

Certificatul recunoaste competentele necesare practicarii meseriei de manager de proiect – cod COR 241919.

Scop: Dezvoltarea abilitatilor de manager de proiect.

Obiective:

– Intelegerea conceptului de management de proiect;
– Utilizarea instrumentelor specific managementului de proiect;
– Dezvoltarea abilitatilor de planificare a resurselor in cadrul unui proiect;
– Dezvoltarea abilitatilor de monitorizare si evaluare a unui proiect;
– Dezvoltarea abilitatilor de evaluare a riscului in cadrul unui proiect.

Cursul se adreseaza:

– managerilor din diferite companii nationale si multinationale implicati in conducerea proiectelor companiilor, care coordoneaza echipe;
– membrilor in diferite echipe de proiect;
– reprezentantilor administratiei publice;
– reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale;
– oricarei persoane care prin natura slujbei este implicata in elaborarea sau implementarea de proiecte;
– oricarei persoane interesate de domeniul managementului de proiect, al finantarilor europene, in special al Fondurilor Structurale;
– oricarei persoane dornice sa isi imbunatateasca activitatea, indiferent de domeniu, prin acumularea de cunostinte si dobandirea de abilitati care sa ii permita o mai buna planificare, organizare, implementare si monitorizare a propriei activitati.

Beneficii pentru participanti:

– Dezvoltarea abilitatilor de planificare, organizare, coordonare a elementelor componente ale unui proiect;
– Dezvoltarea abilitatii de a identifica corect o problema, de a dezvolta o idee de proiect si de a o incadra intr-un Program Operational in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile din Fonduri Structurale;
– Cresterea performantelor in domeniul managementului de proiect prin capacitate sporita de a raspunde in timp optim provocarilor aparute pe parcursul implementarii proiectului;
– Cresterea capacitatii de a intelege si de a raspunde cerintelor clientului / beneficiarilor proiectului;
– Imbunatatirea abilitatilor de coordonare a diferitelor tipuri de resurse (umane, financiare, de timp) implicate de un proiect;
– Imbunatatirea  capacitatii de gestionare a relatiilor de parteneriat din cadrul proiectelor derulate, inclusiv a relatiei cu Finantatorul;
– Imbunatatirea capacitatii de monitorizare si evaluare a proiectelor si, implicit, cresterea nivelului calitativ al produsului final oferit clientului.

Locul de desfasurare:  Sediul Schultz Consulting, Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Bdul O.Goga, nr 2, Tronson 2, Mezanin, camera 3.

Durata: 6 zile: 5 – 7 si 12 – 14 Sept. 2008.

Grup tinta: 16 persoane.

Taxa de participare: 1600 RON/persoana.

Trainer: Oana Nastase.
Despre trainer:
Oana are o experienta de peste 5 ani in conceperea si sustinerea diferitelor tipuri de programe de instruire fiind, de asemenea, certificata ca trainer in urma absolvirii unui curs de Formare de Formatori (TOT – Training of Trainers).

Conditii de inscriere:
Pentru a va putea inscrie, va rugam sa ne transmiteti:

– o copie dupa buletinul/ cartea de identitate;
– o copie dupa ultima diploma de studii;
– fisa de inscriere, pe care o puteti gasi on line, pe site-ul http://www.schultz.ro ;
– o copie dupa un document care sa ateste achitarea taxei de participare in contul: SC SCHULTZ CONSULTING SRL, CONT RO98RNCB0074020492660001 deschis la banca BCR Sector 3 AG Timpuri Noi Bucuresti.

Persoanele interesate vor trimite fisa de inscriere a aplicantului, pana la data de 3 SEPTEMBRIE 2008, ora 16.00, la adresa de e-mail [email protected]

Inscrierile se fac in ordinea primirii fiselor pana la completarea locurilor.

Pentru informatii suplimentare:
Oana Nastase
E-mail: [email protected]
Tel: 0728 198 819

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Managementul-proiectelor.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Formare.info, 22 august

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.