Curs pilot de instruire pentru tinerii NEET din regiunea Sud Muntenia

curs-pilot-neets.jpg

curs-pilot-neetsIn perioada 15 iunie – 3 iulie, ADR Sud Muntenia, in calitate de partener in cadrul proiectului NoNEETs, organizeaza un curs de instruire pilot pentru tineri NEET din regiunea Sud Muntenia, respectiv adulti cu varsta cuprinsa intre 19 si 29 de ani, care nu sunt incadrati pe piata fortei de munca.

Obiectivul cursului este de a-i sprijini pe tinerii din categoria NEET sa isi perfectioneze abilitatile de dezvoltare personala si profesionala.

Proiectul multilateral „NoNEETs – Permanent Training and Assessment Programme to NEETs Young Adults for their inclusion in the labour market and EU society” (Program continuu de instruire si evaluare pentru tinerii care nu sunt incadrati pe piata fortei de munca si nu urmeaza nici un program educational sau de formare, pentru sprijinirea intrarii acestora pe piata fortei de munca) este implementat de un consortiu format din sase parteneri (Franta, Belgia, Spania, Italia, Romania si Republica Ceha).

Acesta se deruleaza in perioada noiembrie 2013 – octombrie 2015, fiind finantat de Programul de invatare pe tot Parcursul Vietii (Lifelong Learning Programme), in cadrul subprogramului Grundtvig, Proiecte Multilaterale.

Obiectivul principal il reprezinta furnizarea unor servicii de evaluare si mentorat, cu scopul de a sprijini integrarea tinerilor adulti pe piata fortei de munca in programe educationale sau de formare profesionala.

Cursul este gratuit, deschis, de tip interactiv, cu exercitii practice si discutii libere, fiind structurat astfel incat sa corespunda nevoilor de instruire ale tinerilor. Acesta cuprinde cinci module si se desfasoara pe durata a trei saptamani, respectiv in perioada 15 iunie – 3 iulie, la sediul central al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia din strada General Constantin Pantazi, nr. 7A din Calarasi.

Modulele cursului sunt:

  • stabilirea domeniului profesional si dezvoltarea carierei;
  • importanta participarii la cursuri/ seminarii in dezvoltarea carierei;
  • tehnici de consiliere pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial;
  • identificarea locurilor de munca sezoniere;
  • imbunatatirea cunostintelor lingvistice;
  • sesiuni de indrumare a tinerilor NEET.

Proiectul NoNEETs va avea un impact pozitiv si asupra altor grupuri adiacente formate din: comunitatile locale, institutii de invatamant si formare profesionala, servicii sociale si de ocupare a fortei de munca si ONG-uri care sustin categoria NEET, precum si institutii publice locale/ factorii de decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.