Curtea de Conturi Europeana valideaza conturile UE pentru a 11-a oara consecutiv

copyright_marian_vejcik_euro_steag_ue_x900.jpg

Curtea de Conturi Europeana a emis, pentru cel de al 11-lea an consecutiv, un aviz favorabil in privinta conturilor anuale ale UE, constatând ca acestea sunt corecte si fidele.

Comisarul Günther H. Oettinger, responsabil pentru buget si resurse umane, a declarat: „Salut concluziile Curtii; raportul dovedeste ca am cheltuit banii intr-un mod corect. Bugetul UE este mic, dar aduce schimbari semnificative pentru milioane de europeni. Acesta reprezinta un instrument unic care protejeaza cetatenii nostri, le ofera mijloacele de actiune necesare si ii apara, intr-o lume aflata in schimbare rapida, in care multe dintre aspectele cele mai presante depasesc granitele unei singure tari. Acesta este si motivul pentru care Comisia Europeana face eforturi pentru a se asigura ca bugetul UE se axeaza pe crearea de valoare adaugata reala. Desigur, daca vrem sa continuam sa le oferim rezultate cetatenilor din intreaga UE dupa 2020, avem nevoie de sprijinul Parlamentului European si al Consiliului pentru adoptarea la timp a urmatorului buget pe termen lung.”

Obiectivul Comisiei in calitatea sa de administrator al bugetului UE este acela de a garanta ca, odata ce un program este incheiat si toate controalele sunt efectuate, nivelul erorilor ramâne sub 2% – nivelul considerat de Curte ca fiind semnificativ. Acest lucru a fost realizat in 2017, rata de eroare ajungând la un minim istoric. Comisia estimeaza ca rata de eroare pentru cheltuielile pe 2017 – obtinut dupa aplicarea corectiilor si a recuperarilor – va fi de sub 1%.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.