Start la un ajutor de stat de aproape 64 milioane de euro pentru o infrastructura de internet de mare viteza in sate fara retele de generatie viitoare

sate.jpg

Microintreprinderi, intreprinderi mici, mijlocii sau mari care furnizeaza comunicatii electronice de cel putin 3 ani pot depune, incepand de astazi, proiecte pentru construirea unei infrastructurii de internet in banda larga in zone neacoperite de retele de generatie viitoare (NGN) care permit viteze de transfer de minim 30 Mbps, a anuntat Ministerul Comunicatiilor. Acest apel de finantare are o alocare de aproape 64 milioane de euro (fonduri UE si de la bugetul de stat). Petru Cojocaru, ministrul Comunicatiilor, a precizat saptamana trecuta, ca infrastructura care se va crea vizeaza circa 170.000 de gospodarii.

Ministerul Comunicatiilor a anuntat luni, 6 august, deschiderea unui apel de finantare in valoare de aproape 64 milioane de euro (fonduri UE si de la bugetul de stat) care vizeaza crearea unei infrastructuri de internet in banda larga in zone neacoperite de retele de generatie viitoare (NGN).

„Avand in vedere ca ne dorim sa debirocratizam relatia cetatean- autoritate publica, dar si sa reducem decalajele dintre mediul urban si cel rural in ceea ce priveste accesul la internet, putem spune ca proiectele care vor fi depuse in cadrul actiunii 2.1.1. vor veni atat in sprijinul oamenilor de rand, cat si al mediului de afaceri. Concret, prin aceasta noua schema de ajutor de stat se va fi finanta construirea infrastructurii de internet in banda larga in zonele albe stabilite de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, fiind eligibili pentru a accesa fonduri nerambursabile microintreprinderi, intreprinderi mici, mijlocii sau mari, care, la data depunerii cererii de finantare, sunt notificate ca furnizori de comunicatii electronice de cel putin 3 ani si care, in ultimii 3 ani, anteriori aceleiasi date, nu au intrerupt furnizarea de retele sau servicii de comunicatii electronice si nici nu au avut suspendat acest drept”, a declarat Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicatiilor.

Conform datelor Ministerului, apelul de proiecte aferent Axei Prioritare 2 a Programului Operational Competitivitate 2014-2020 are un buget alocat de 63.788.552,64 euro (FEDR+BS), echivalentul in lei – 296.253.175,03 la cursul info euro de 4,6443 lei/euro din luna iunie. inregistrarea propunerilor de proiecte se realizeaza online, in mod continuu, incepand de astazi, 6 august 2018, ora 09:00, si se va incheia in data de 04 octombrie 2018, ora 17:00.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top