Daea: Romania a platit 1,8 miliarde de euro din buget catre fermieri si beneficiarii PNDR

2-petre-daea-mfax.jpg

Romania a platit pana la aceasta data 1,8 miliarde de euro din buget catre fermieri si beneficiarii de programe din PNDR, a declarat, luni, ministrul propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, la audierea in comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

“Va dau ultimele date pe care merita sa le primiti vizavi de acordarea subventiilor. Romania la aceasta data a platit 1,8 miliarde de euro din buget catre fermieri si beneficiarii de programe din PNDR. Pe data de 5 ianuarie in bugetul tarii au intrat 664 milioane de euro, iar pe data de 5 februarie preconizam sa intre in Romania in jur de 442 milioane de euro, sume pe care noi le-am platit fermierilor. Chiar daca supara o asemenea nuantare, dar merita sa spun, pentru ca este interesul nostru al tuturor, si in beneficiul tarii, ca este pentru prima data in Romania cand am inceput sa dam subventiile, plata finala, de la 1 decembrie”, a spus Daea.

Acesta a precizat ca plata la timp a subventiilor a fost posibila pentru ca a fost introdus, in Romania, “un mecanism de derulare metodologica a platilor in tara romaneasca”.

“Pe 16 octombrie am dat avansul datorita faptului ca am introdus in Romania un mecanism de derulare metodologica a platilor in tara romaneasca. O depunere foarte clara a cererilor pe data de 1 martie si incheierea pe data de 15 mai. Acest grafic de depunere a cererilor a permis dezvoltarea zootehniei, pentru ca este prima data cand s-a putut face o reforma la ovine in Romania (…). De asemenea, si la taurine a fost posibil a se plati pe 15 noiembrie subventia”, a adaugat Daea.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.