Dan Sova invita companiile chineze sa participe la licitatiile pentru proiectele finantate din fonduri europene si sa colaboreze cu companiile romanesti

 Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiții Străine  Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiții StrăineMinistrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Coman Sova a participat la lucrarile Comitetului consultativ romano-chinez in domeniul constructiei infrastructurii de transport.

Comitetul Consultativ se afla la prima reuniune. Conform agendei, partea romana s-a angajat sa furnizeze partii chineze lista de proiecte prioritare conform Planului National de Dezvoltare, pana in luna octombrie 2013. Partea chineza va analiza in decurs de trei luni proiectele si va lua o decizie, urmand ca ulterior cele doua parti sa demareze discutii concrete privind aspectele economice, financiare si tehnice.
Vor urma recomandari formulate de ambele parti cu scopul de a eficientiza demararea efectiva a proiectelor. Urmatoarea reuniune a Comitetului consultativ va fi organizata in anul 2014.

Ministrul Dan Sova s-a intalnit si cu reprezentantii companiilor China Dalian Holding, China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) si ai Huawei Corporation.

Cele trei companii sunt intresate sa dezvolte proiecte majore in domeniul infrastructurii rutiere, feroviare si IT&C si au cerut detalii privind posibilitatea dezvoltarii unor astfel de proiecte in Romania.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine pe care il conduc, se constituie in principala interfata a Guvernului Romaniei cu investitorii straini si cu companiile din domeniile pe care le reprezentati, interesate de marile proiecte de infrastructura. Suntem intr-un moment foarte prielnic pe care fiecare dintre noi trebuie sa-l folosim, avand un interes comun care va aduce beneficii fiecarei parti si tuturor deopotriva. Va invit sa participati la licitatiile pentru proiectele de infrastructura finantate din fonduri europene. Va invit, de asemenea, sa colaborati cu companiile romanesti din domeniile pe care le reprezentati” a declarat ministrul Dan Sova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.