Dancila: Vom modifica legea achizitiilor publice in sedinta de joi a guvernului

cristian-preda-viorica-dancila-mcv-276986.jpg

Legea achizitiilor publice va fi modificata, in sedinta de guvern de joi, in ceea ce priveste termenele in care sunt solutionate contestatiile la licitatiile pe fondurile europene, in sensul reducerii acestora, a anuntat, luni, la Bacau, premierul Viorica Dancila.

“Schimbul de bune practici il putem folosi si este benefic. in modificarea legii achizitiilor publice, pe care o vom face in sedinta de guvern de joi, avem un capitol destinat acestui lucru (contestatii – n.r.). Am luat modelul german si vom face acest lucru”, a declarat premierul Viorica Dancila.

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat, anterior, in acelasi context, la Bacau, ca este necesara o prevedere legislativa potrivit careia contestatiile la licitatiile cu fonduri europene sa primeasca o solutie in instanta in maximum 6 luni.

“Acea propunere, pe care am facut-o inca de când am venit comisar european, a infiintarii unei sectii speciale pentru fonduri europene, care sa se dea decizii in instanta in maximum 6 luni de zile, dupa modelul polonez, ar fi fi binevenita ca schimbare legislativa. Avem in tara foarte multe proiecte care au fost sau sunt in instanta, s-au pierdut bani pentru ca exercitiul bugetar. Dupa cum stiti, exercitiul bugetar dureaza 7 ani. Avem un proiect aici, lânga Bacau, unde cel care pierdut licitatia a dat in judecata pe cel care a câstigat-o. Nimeni nu poate nega unei companii sau unui om dreptul de a contesta. A câstigat dupa 7 ani si mai avea la dispozitie doar o luna sa puna in practica un proiect de drumuri, ceea ce practic este imposibil. Polonia a optat pentru aceasta posibilitate si au schimbat legislatia astfel incât, in maxim 6 luni de zile, sa se dea un verdict, sa poata continua lucrarile”, a declarat comisarul european Corina Cretu.

Premierul Viorica Dancila si comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, se afla in judetul Bacau pentru a vizita mai multe obiective realizate cu finantare europeana si pentru a participa la conferinta cu tema “Investitiile urbane in Europa: provocare pentru schimbare”.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.