Corina Cretu: Romania nu a fost pregatita suficient sa acceseze fonduri europene cu proiecte de calitate

interviu-corina-cretu.jpg

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, a declarat, luni, la Bacau, ca Romania nu a fost suficient pregatita sa acceseze fonduri europene pentru proiecte de calitate inca din ianuarie 2007, cand a aderat la UE, ea mentionand ca impedimente in ceea ce priveste intarzierile acumulate in decursul timpului birocratia, legislatia romaneasca suplimentara in domeniu, dar si contestatiile in instanta la licitatii, cu termene lungi de solutionare.

“Eu cred ca Romania nu a fost pregatita suficient pentru a accesa aceste fonduri europene cu proiecte de calitate inca de la 1 ianuarie 2007, atunci cand a intrat in Uniunea Europeana. Avem foarte multe intarzieri acumulate de-a lungul anilor. Suntem pe teren tot timpul, venim si tragem semnale de alarma unde este cazul, tocmai pentru a ajuta. Avem experti pe teren care ajuta autoritatile locale, guvernele Romaniei, care, pentru noi, nu au culoare politica. Ne asiguram ca, in toate statele membre, acesti bani si aceasta apartenenta la Uniunea Europeana este maximizata si este accelerata implementarea pe teren”, a declarat comisarul european Corina Cretu.

Aceasta se afla, luni si marti, la Bacau, pentru a vizita, alaturi de premierul Viorica Dancila, o serie de obiective cu finantare europeana si pentru a participa la conferinta cu tema “Investitiile urbane in Europa: provocare pentru schimbare”.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.