Sova: Transporturile se afla pe locul II la atragerea fondurilor europene, dupa Ministerul Agriculturii

sova_42745600.jpg

Ministrul Transporturilor, Lucian LUova, a declarat ca ministerul pe care il conduce se afla pe locul II in ce priveste atragerea fondurilor europene, dupa Ministerul Agriculturii, si nu exista riscul dezangajarii fondurilor europene alocate sectorului de transporturi in cadrul actualei perioade de finantare.

“Atata dezinformare in legatura cu date publice nu poate fi decat un demers politicianist promovat de catre senatorii din Opozitie, dar pentru ca senatorii PNL si USR au atata competenta incat sa citeze informatii dintr-un site, si ma refer la Pro Infrastructura, cand redacteaza o motiune simpla, atunci inteleg si cat profesionalism sta la baza acestei motiuni. (…) Ati vorbit foarte mult de fonduri europene, sunt date publice, sunteti intr-o grava eroare si sunteti dezinformati. Ministerul Transporturilor se afla pe locul II in Romania la atragere de fonduri europene dupa Ministerul Agriculturii, care, stiti bine, se ocupa cu subventiile. Ministerul Transporturilor nu a pierdut niciun euro din sumele alocate pentru Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport”, a declarat Lucian sova in plenul Senatului, unde se dezbate motiunea simpla intitulata “Romania sub oranduirea PSD – Rusinea Europei la infrastructura de transport”.

Ministrul a adaugat ca, pana in prezent, Ministerul Transporturilor a transmis Comisiei Europene 14 proiecte majore in valoare de peste 5 miliarde de euro, din care contributia UE este de 4 miliarde de euro, reprezentand, deja, 75% din totalul alocarii de fonduri europene pentru Axa I si II din POIM.

“Se vorbea despre capacitatea administrativa la nivelul Ministerului Transporturilor (…). Luati act ca ultimul proiect transmis de Ministerul Transporturilor, si ma refer la proiectul privind magistrala M6, proiect transmis de anul trecut, a depasit termenul de aprobare tacita conform regulamentului european in aprobarea sa de catre functionarii Comisiei Europene. Acest proiect este astazi aprobat pe baza unei scrisori pe care am primit-o de la functionari, dar si pe baza procedurilor generale privind gestiunea fondurilor europene. si lucrul acesta ar fi trebuit sa fie stiut de toti care lanseaza acuzatii in spatiul public cu privire la absorbtia fondurilor europene si de promovarea de proiecte la Ministerul Transporturilor. Toate aplicatiile depuse la Comisie au fost aprobate”, a declarat sova.

Ministrul a subliniat ca “nu exista risc de dezangajare a fondurilor europene alocate sectorului de transporturi in cadrul actualei perioade de finantare”.

Sursa: Economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.