De ce fundraising?

Atunci cand se intra intr-o discutie cu subiectul finantarilor, poate ca de putine ori fundraisingul se afla in capul listei.

Fundraisingul sau atragerea de fonduri este un concept si o activitate in dezvoltare in tara noastra. Cu satisfactii pe masura, este totusi o activitate grea, care necesita perseverenta, dedicatie, pasiune si perspective pe termen lung.

Intr-un raport al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile din 2010, “Romania 2010. Sectorul nonguvernamental“, aflam ca in Romania exista 62.680 de organizatii non-guvernamentale. Iar pentru 66.6% din ele resursele financiare sunt mici si foarte mici, ceea ce le limiteaza capacitatea de actiune.

Deci, de ce atragerea de fonduri?

Pentru ca exista dorinta de a face bine, exista foarte multe cauze care merita si trebuie sustinute. Pentru ca, intuiesc, sunt multe persoane care au avut sau au idei, cred in ele si ar putea sa le transforme in proiecte de succes, dar nu au o parte vitala si pragmatica: sustinerea financiara.

Scopul acestui blog este oferirea de informatii si metode concrete de fundraising. Recunosc ca pentru mine mai este loc de sendimentare a cunostintelor, de practica, de testare a metodelor de fundraising si de obtinere a unor rezultate satsifacatoare, dar imi propun totusi sa impartasesc aici acest drum de dezvoltare a activitatii de fundraising si sa gasim impreuna cele mai bune cai de atragere de fonduri.

About Alina Avatamanitei

De mai bine de 3 ani de zile activez în mediul non-guvernamental. Licențiată în marketing, am făcut parte din cea mai mare organizație non-guvernamentală de tineri din lume, condusă de tineri, care mi-a oferit experiență practică și un cadru propice în care să mă dezvolt în domeniul atragerii de fonduri. Facultatea (de Economie și Administrarea Afacerilor Iași) am terminat-o în iulie 2011. În prezent coordonez activitatea de fundraising în Fundația Comunitară Iași, unde am ocazia să mă implic și să văd concret ce înseamnă investiția în comunitate. Deși fundraisingul e un drum mai greu și lung, cu satisfacții pe termen îndepărtat, îmi place că am posibilitatea de a identifica și atrage resurse din medii diverse, pe care le putem apoi investi în cauzele importante pentru comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.