De ce merita sa devin Knowledge Management Specialist in Romania?

De ce merita sa devin Knowledge Management Specialist in Romania?
~ Scoala Banilor Europeni, ed. I, CRFB – 28-29 ianuarie 2010 ~

La prima vedere, in mareea de tipuri si forme de cursuri, care mai de care mai acreditate la nivel national, sa te formezi in managementul cunoasterii (Knowledge Management) poate parea multora, pe bune dreptate, o adevarata tichie de margaritar! Din pacate sau din fericire, micul seism de asta vara, ocazionat de ancheta si controalele Ministerului Educatiei la cea mai mare universitate privata (nu doar din Romania!) a ramas amintirea unui simplu frison. Fabricile de diplome, cate sunt in Romania, atat la stat, cat si in sectorul privat isi pot continua nestingherit parcursul incoronat de o pleiada intreaga de noi si noi mii de diplomati pe banda rulanta. La ce bun insa aceasta frenezie a diplomelor fara impact real in imbunatatirea performantelor si un nou start in cariera?

Tocmai de aceea, intr-un asemenea context confuz si cumva toxic pentru multi dintre noi, prin parteneriatul indraznet dintre Knowledge Management Institute – sucursala Romania (Knomacons.ro) si fundatia in domeniul integrarii europene EUROLINK- House of Europe (HouseofEurope.ro, infiintata si activa neincetat din anul 1997), organizatorii vizeaza o deschidere complet diferita ca focus si ca substanta educationala, capabila sa pregateasca, in sfarsit, noi promotii de specialisti interdisciplinari, capabila sa repuna administrarea tarii, ca si gestionarea afacerilor pe baze mult mai temeinice, mai ordonate si mai vizionare, conform a ceea ce reclama pe buna dreptate de la noi atat Uniunea Europeana, cat si mediul international de business: o noua organizare de adancime, ca societate a cunoasterii.

Necesitatea certificarii internationale a abilitatilor manageriale

In acest sens, experienta primelor sase editii ale programului neguvernamental demarat in februarie 2009 sub genericul INCUBATORUL de PROIECTE si AFACERI EUROPENE ne-a intarit puternic increderea in soliditatea demersului nostru, testand in practica disponibilitatea unor oameni provenind din medii profesionale foarte variate de a se reuni, a relationa, inter-actiona si sfatui pentru a pune cat mai degraba in practica managementul cunoasterii. Acesta era banuit la inceput drept o simpla marca de prestigiu, fara prea multa acoperire in viata reala, dar a fost ulterior revelat, putin cate putin, ca o cheie de reasezare si de re-pozitionare a celor profesional implicati in nevoia si vasta operatiune de schimbare pe care o are de suportat vrand-nevrand si Romania in anii ce vin.

Noul format cu care debutam in acest an se cheama “SCOALA BANILOR EUROPENI” si isi propune sa reprezinte in fapt o noua forma de educare intensiva a tuturor celor interesati – fie ei experti publici, manageri sau intreprinzatori – in raport cu oportunitatile si rigorile noii competitivitati prin proiecte de tip european sau international. Aparent nespectaculoasa la primul contact, doar o organizare pe baza unei optime pastrari si utilizari a cunoasterii acumulate poate deschide perspective nebanuite initiale de eficienta si de productivitate inteligenta, care sa aduca beneficii palpabile tuturor participantilor, in spirit pragmatic si atoatecuprinzator fata de avalansa de probleme cu care se confrunta astazi planificarea unei investitii sau implementarea unui nou proiect. Venind si in Romania, noul curent inaugurat incepand cu SUA de International Knowledege Management Institute (kminstitute.org) poate intr-adevar constitui o nesperata sansa ca, in cativa ani, prin accesul la noul tip de experiente si certificari la standarde mondiale sa ne ajute sa ne bucuram cu adevarat in practica de aderarea la UE si de intrarea pe o orbita fara frontiere a inovarii si profitabilitatii de tot ceea ce este progresist in evolutia cunoasterii pe plan international.

Asadar, pentru toti cei care se afla in pragul unei schimbari de orientare in cariera profesionala sau care doresc sa descopere posibilitatile care decurg si pentru romani din numeroasele programe cu finantare europeana, adresam invitatia sa consulte mai multe informatii pe siteul www.StructuralFunds.ro sau sa ne trasmita solicitarile lor de detalii suplimentare pe adresa [email protected].

Institutiile care sprijina proiectul sunt: Centrul Regional de Formare Bucuresti (CRFB) de sub egida ANFP – Guvernul Romaniei, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), precum si CRENoS (Centro Ricerche Economiche Nord Sud – Italia). Sponsor Tehnic: Phaeton Gala – PR & Lobby Consulting. Parteneri Media: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support – „EU-RO Clearing Funds”.

Pentru conformitate,
Secretariatul Platformei „EU-RO Clearing Funds”
c/o EUROLINK- House of Europe

Sever Avram

Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top