De ce Prima Casa e mai avantajoasa

prima-casa.jpg

Dan Codreanu are 28 de ani si este actor in Bucuresti. in toamna anului trecut, s-a hotarat sa-si cumpere o garsoniera. Ai lui aveau niste bani pusi deoparte pentru asta, dar nu suficienti. Deoarece el castiga mai ales din drepturi de autor si pentru ca voia sa se mute cat mai repede, nu si-a depus dosarul pentru a obtine creditul prin programul Prima Casa.

“Mi s-a parut complicat cu actele. Cand iei credit ipotecar normal, sunteti proprietari tu si banca pana cand platesti datoria, dar prin Prima Casa intra si statul in schema.

Am cunostinte care nu au reusit nici dupa un an cu Prima Casa. Totusi, nici la mine nu a fost simplu. A durat patru luni pana am obtinut creditul ipotecar, deoarece au aparut niste complicatii”, povesteste Dan Codreanu.

in final, am luat 42.000 de euro de la Banca Transilvania, cu o perioada de rambursare de 19 ani. Platim in fiecare luna 270 de euro, cat chiria pentru o locuinta asemanatoare din Capitala.

Fratele sotului meu a contractat de curand un credit Prima Casa, de la BRD. Avea un salariu bun, de 6.000 de lei, asa ca dosarul lui nu a fost asa stufos, dar tot a durat 3 luni”, explica Simina Mititelu.

Sursa: pressone.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.