Un sfat pe zi – Strategii pe termen lung vs. termen scurt

C.A., 37 de ani, sef ferma, Bucuresti

Intrebare: “In cadrul unei societati comerciale cu profil agricol, considerati ca, din punct de vedere managerial, este mai bine sa stabiliti o strategie pe termen scurt sau pe termen lung?Personal consider ca, in agricultura, nu poti sa realizezi o strategie pe termen lung, sau chiar mediu, deoarece depinzi foarte mult de factorii climatici.”

Raspuns: Fiind vorba de o strategie manageriala, se poate discuta doar de o strategie pe termen lung. In functie de situatia firmei dumneavoastra (care trebuie analizata de un specialist in management), puteti opta fie pentru o strategie de crestere (concentrare, specializare, integrare verticala, diversificare), fie de stabilitate sau unele strategii defensive (lichidare, renuntare etc.). Se poate aplica totodata un mix intre aceste strategii pentru diferite unitati din cadrul firmei in functie de necesitati.

Puteti reveni cu mai multe detalii despre activitatea firmei dumneavoastra aici si, impreuna, putem creiona o strategie manageriala pentru aceasta.

About Codrin Paveliuc

Codrin Paveliuc Olariu este cercetator postdoctoral in cadrul Departamentului de Economie si Dezvoltare Rurala a Gembloux Agro Bio Tech, University of Liege, Belgia. Are un doctorat in Management si marketing in agricultura, Master in Management agricol, fiind Inginer Diplomat in Agricultura. Specialist in politici publice pe probleme cum ar fi securitatea alimentara, agricultura sau dezvoltarea rurala, a lucrat cu Groupe de Bruges, Guvernul Romaniei (MADR) , Comisia Europeana si diverse companii de consultanta. Este Presedintele Comitetului Director al YPARD (Young Professionals` Platform for Agricultural Research for Development) si fondator al YPLD (Young Professionals in Local Development).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.