Depunerea proiectelor POR 4.1 va fi suspendata in Regiunea Sud Muntenia

adr-s-muntenia2.jpg

ADR Sud Muntenia anunta ca, incepand din 13 iunie 2012 ora 16:00, va fi suspendata la nivelul Regiunii depunerea proiectelor pentru Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 4 “Sprijinirea mediului de afaceri regional si local”, Domeniul major de interventie 4.1 “Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”.

Suspendare survine in urma emiterii de catre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului a unei Instructiuni ce prevede intreruperea procesului de depunere a cererilor de finantare in cadrul acestui domeniu de interventie.

Pana la 5 iunie 2012, la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia au fost depuse 25 de proiecte, din care: 10 contracte de finantare au fost semnate, trei proiecte au fost retrase de catre aplicant, sase au fost respinse, un proiect se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, un proiect se afla in etapa precontractuala si patru proiecte se afla in rezerva.
Valoarea asistentei nerambursabile solicitate prin aceste 16 proiecte (exceptand proiectele retrase si respinse) este de aproximativ 56,02 milioane de euro (echivalentul a 243,59 milioane de lei).

Suma solicitata prin aceste contracte depaseste cu 18,91 milioane de euro valoarea alocata Regiunii, respectiv cu 50,95%.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.