Negrescu, declaratie despre cat de pregatita este Romania pentru preluarea presedintiei Consiliului UE

negrescumastalks.jpg

Fostul ministru al Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a declarat, sambata, la Timisoara, ca Romania este pregatita pentru preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene, toate elementele fiind in grafic. Negrescu a mai spus ca banii europeni trebuie sa fie o prioritate pentru tara noastra.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza faptul ca, recent, comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a criticat Guvernul pe tema atragerii de fonduri europene, Victor Negrescu, fost ministru al Afacerilor Europene, a afirmat ca acesti bani ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru Romania.

“Eu cred ca Romania si Comisia Europeana trebuie sa lucreze impreuna in ceea ce priveste atragerea banilor europeni. Acest lucru trebuie sa fie o prioritate pentru noi, o prioritate pentru tara si cred ca aceste fonduri europene sunt compatibile si cu resursele pe care le aducem din mediul privat. Trebuie sa gasim solutia de echilibru, cred ca trebuie sa trecem peste dispute, peste mize personale si sa ne concentram pe ceea ce este important pentru tara. Mi-as dori, intr-adevar, ca in acest sens colegii care se ocupa de atragerea fondurilor europene sa prezinte aceste detalii opiniei publice. Ce probleme intampina, ce ar trebui sa faca pe mai departe, sa explice ce dificultati au intampinat si sa venim cu totii cu solutii constructive. Avem nevoie sa nu pierdem acesti bani europeni si avem nevoie ca toata lumea sa se implice in asa fel incat resursele europene sa vina la noi in tara si sa poata fi accesate de potentialii beneficiari”, a declarat Victor Negrescu.

De asemenea, fostul ministru al Afacerilor Europene a precizat, intrebat daca Romania este pregatita sa preia presedintia Consiliului Uniunii Europene, ca toate elementele sunt in grafic.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.