DG Employment, despre POCA: “Proiectele care nu contribuie la indeplinirea obiectivelor programului nu vor fi aprobate”

proiecte-europene.jpg

Informatii despre Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014-2020, despre activitatile de comunicare desfasurate in sprijinul beneficiarilor si potentialilor beneficiari, si despre proiectele aflate in implementare, cofinantate prin program POCA, au fost principalele subiecte abordate la evenimentul major de comunicare al POCA. Evenimentul a fost organizat marti, 29 noiembrie, la Bucuresti, de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), in calitate de autoritate de management a programului (AMPOCA). Prezentarea activitatilor de comunicare realizate de catre AM POCA pentru sprijinirea beneficiarilor si potentialilor beneficiari a fost un moment de bilant, dar si o ocazie de a oferi infromatii utile despre instrumentele de comunicare dezvoltate: site, newsletter, pagina de facebook POCA, help desk.

Reprezentantii institutiilor care sunt deja beneficiari ai programului au impartasit din experienta lor celor peste 60 participanti, reprezentanti ai Comitetului de Monitorizare al POCA, reprezentanti ai institutiilor beneficiare, reprezentantilor AMPOCA, prezenti in amfiteatrul Stoicescu al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, unde s-a desfasurat evenimentul.

Aurelio Cecilio, seful Unitatii 5 din cadrul DG Employment, a apreciat munca depusa de AM POCA din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. El a precizat ca proiectele, chiar daca au la baza idei stralucite, nu vor fi aprobate, daca nu contribuie la indeplinirea obiectivelor, indicatorilor si rezultatelor programului.

Mihaela Frasineanu, reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, a prezentat proiectul „Dezvoltarea capacitatii administrative a Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor de a implementa politica in domeniul biodiversitatii”, cofinantat din Fondul Social European, prin POCA. Unul dintre obiectivele proiectului este de a elabora studii care sa fundamenteze politici publice in domeniul ecosistemelor degradate in acord cu obiectivele Strategiei UE in domeniul biodiversitatii pentru 2020.

Radu Iacob, reprezentant al Cancelariei Prim-ministrului, a prezentat proiectul „Extinderea sistemului de planificare strategica la nivelul ministerelor de resort”, co-finantat din FSE, prin POCA. Prin proiect se vor realiza Planuri Strategice Institutionale pentru 10 ministere si un sistem de monitorizare a implementarii a acestora. Radu Iacob a apreciat buna colaborare si implicarea activa a ministerelor in obtinerea rezultatelor proiectului.

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a prezentat proiectul „Evaluarea riscurilor de dezastre la nivel national (RO-RISK)”, co-finantat din FSE prin POCA. Proiectul vizeaza realizarea unei prime evaluari a riscurilor de dezastre la nivel national, sub aspectul impactului asupra sigurantei cetatenilor, precum si cel social, economic si de mediu, pe baza unor instrumente si a unui cadru metodologic unitare si realizare unui sistem GIS pentru tipurile de riscuri identificate si evaluate.

Reprezentantul Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic a prezentat proiectul „Cadrul strategic pentru infrastructura educationala si sprijin in planificarea strategica a educatiei si formarii profesionale – INFRAED”. Proiectul are ca scop sa dezvolte strategii, mecanisme, standarde si proceduri comune in administratia publica pentru a optimiza procesele decizionale de alocare a resurselor financiare pentru investitiile in infrastructura publica de invatamant.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top