Orasul unde se vor monta camere de supraveghere pe ghenele de gunoi. Cum motiveaza autoritatile decizia bizara

646x404.jpg

Din cauza ca la zeci de ghene din Pitesti realizate cu fonduri europene este in fiecare weekend o mizerie de nedescris si se arunca intr-o materiale ramase din demolari, Primaria Pitesti va amplasa pe ghene camere de supraveghere pentru a-i depista pe cei certati cu curatenia si legea.

Ghenele au fost realizate in 2015 in cadrul unui asa-zis proiect de reabilitare urbana a orasului si au starnit multe controverse din cauza costurilor foarte mari si inutile. Fiecare structura din lemn de pe ghena a costat 2.000 de euro, iar ghenele au in interior si ghirlande luminoase.

”Avem multe reclamatii de foarte mult timp. Sunt sesizari legat de cei care arunca materiale de constructii la ghene, dar si privind mai multe restaurante care arunca in mod constant saci cu resturi la ghene, in conditiile in care respectivele restaurante nu au contracte cu firme de salubritate. Sunt si zeci de sesizari privind mizeria de la ghene. Motiv pentru care vom monta zeci de camere de supraveghere si ii vom sanctiona pe cei care fac mizerie sau nu respecta legea.

Am declansat deja procedura de achizitionare a camerelor de supraveghere, nu pot sa va spun un termen precis de finalizare. intr-o prima etapa, vor fi peste 20 de camere de supraveghere la tot atatea ghene, dar vom extinde treptat supravegherea in tot orasul. Speram sa montam cat mai repede aceste camere, este posibil chiar pana la sfarsitul anului”, spune Cornel Ionica, primarul Pitestiului.

In cadrul proiectului de reabilitare urbana finalizat in vara lui 2015 au fost realizate 25 de ghene de gunoi cu structuri din lemn de stejar sau de esenta rasinos. Ghenele de gunoi au si ghirlande luminoase integrate. Structurile din lemn amplasate pe ghenele de gunoi au costat 220.000 lei.

Iar ghirlandele luminoase, care au fost montate in jurul ghenelor si sub zeci de banci din Pitesti, au costat 300.000 de lei. Defalcat, cu tot cu montaj, fiecare structura din lemn de pe ghena a costat 8.890 lei. Fapt care face, daca luam in calcul si ghirlandele luminoase, ca Pitestiul sa aiba probabil cele mai scumpe ghene de gunoi din Uniunea Europeana.

Iata si care a fost motivatia Primariei Pitesti, la inceputul proiectului, pentru amplasarea acestor pergole din lemn la platformele de gunoi: „Necesitatea mentinerii aspectului urbanistic avand in vedere zonele in care sunt amplasate si realizarea unor perdele verzi din plante agatatoare (iedera sau similare)“. Numai ca au trecut doi ani si jumatate de la finalizarea respectivelor ghene, iar pe pergolele din lemn scump nu a fost amplasata nicio planta agatatoare.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.